Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg inleder rekrytering av piloter

Dela
I ett första steg annonseras efter ett mindre antal piloter med administrativ nyckelkompetens. Nästa steg är en bredare förfrågan om piloter för endast operativ drift.

Tf förbundsdirektör Anders Sylvan har fattat beslut om att inleda rekrytering för en möjlig anställning under förutsättning av styrelsens beslut i juni.

– Jag ser inte något alternativ till rekryteringsstart utan att riskera verksamhetsstart under november, vid basen i Umeå. Ytterligare försening ser jag inte som möjligt, säger Anders Sylvan.

Styrelsen informerad

Styrelsen är informerad och förstår nödvändigheten att komma igång med rekryteringen. Frågan tas upp för ett möjligt beslut vid styrelsens sammanträde i juni.

– Ytterst handlar det om avvägningar som rör en samhällsviktig funktion och i det ligger en skyldighet att agera ansvarsfullt för att säkra regionernas möjlighet att utföra sitt sjukvårdsuppdrag. Men ibland är besluten inte enkla och vi behöver gnugga alternativen ytterligare ett varv, säger Ola Karlsson (M), styrelseordförande, Svenskt Ambulansflyg och oppositionsråd, Region Örebro.

Öppning i ett låst läge

Just nu pågår en överprövning i Förvaltningsrätten av tilldelat beslut om upphandling av pilottjänster. Det råder stor osäkerhet om när Förvaltningsrättens dom meddelas. Lika osäkert är domens utfall. Därefter kan domen överklagas till nästa instans, vilket skapar en inlåsning ytterligare en tid.

– Att starta rekrytering av piloter innebär en öppning i ett låst läge. Vi behöver skapa grund för ett öppet samtalsklimat mellan Svenskt Ambulansflyg, indirekt Sveriges regioner, befintliga aktörer inom dagens ambulansflyg och arbetsmarknadens parter. Det är vårt sätt att ta ansvar och visa hänsyn till alla de piloter som är drabbade av pandemins konsekvenser, berättar Anders Sylvan, tf förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Kontakter

Bilder

Fri att använda i anknytning till artiklar där Anders Syvan är omnämnd i samband med Svenskt Ambulansflyg.
Fri att använda i anknytning till artiklar där Anders Syvan är omnämnd i samband med Svenskt Ambulansflyg.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg summerar 202227.3.2023 16:10:40 CEST | Pressmeddelande

Under 2022 utförde Svenskt Ambulansflyg uppdrag vid 39 av Sveriges drygt 40-tal flygplatser och vid 28 flygplatser i andra länder. Uppdragen har utförts åt Sveriges samtliga regioner. Dominerande volymen uppdrag är normaltransporter. Transporter är både planerade och akuta och utförs med ordinarie besättning och med specialteam. Det handlar om flera tusen patienter som har fått hjälp att komma till rätt sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum