Patent- och registreringsverket

Sverige toppar europeiskt innovationsindex

Dela

Sverige placerar sig på en förstaplats när EU-kommissionen rankar EU-länderna i sitt Innovationsindex 2020. Indexet, där Sverige följs av Finland, Danmark och Nederländerna, visar att EU:s innovationskraft ökat med 8,9 procent sedan 2012 och att Europa ligger före USA och Kina i innovationskraft.

Enligt rapporten beror Sveriges ledande ställning särskilt på att det finns goda möjligheter för forskning och innovation genom till exempel hög samarbetsvilja mellan SMF, väl utbyggd infrastruktur inom data och IT, samt en hög utbildningsnivå.

Sverige är inte lika starkt när det gäller lansering av nya innovativa produkter, investeringar i start-up bolag och privata satsningar på forskning och utveckling. Sverige ligger däremot över EU-genomsnittet när det gäller BNP per capita och företag som satsar på forskning och utveckling.

Sammantaget ökar innovationskraften i EU för femte året i rad.

Här kan du läsa hela rapporten: https://ec.europa.eu/docsroom/documents/41941

Nyckelord

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immaterialrätt, såsom patent, varumärke, design och upphovsrätt, i Sverige och arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant med det huvudsakliga syftet att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum