Sverigedemokraterna: Terrorklassa Wagnergruppen

Dela
Sverigedemokraterna går nu fram med en begäran om att regeringen skyndsamt ska ta initiativ till att terrorklassa den ökända Wagnergruppen inom EU-kretsen.
 
Wagnergruppen skändar, skövlar, mördar och torterar i flera delar av världen. I Ukraina, men även i Afrika och Mellanöstern. Sverigedemokraterna uppmanar nu regeringen att snarast redogöra för sin ståndpunkt och klargöra vilka trösklar och hinder som återstår för att terrorklassa gruppen och visa aktivt ledarskap under EU-ordförandeskapet.
 
Sverigedemokraternas utrikespolitiska talesperson Aron Emilsson kommenterar:
 
- Jag ser behov av att regeringen överlägger med utrikesutskottet och då klargör sin hållning. Då kan regering och riksdag gemensamt vässa Sveriges ståndpunkt och förankra en svensk linje och skapa handlingskraft och största möjliga tryck för att EU ska agera beslutsamt.
 
- Arbetet med att trycka tillbaka och på alla vis försvåra Wagnergruppens verksamhet får inte fördröjas och försvåras av en daterad grund för terrorlistning inom EU. Även den bör ses över och även här kan regeringen verka aktivt. Sverigedemokraterna är och kommer att vara pådrivande för att regeringen rustas med tydligast möjliga och välförankrade mandat för ett resolut och beslutsamt agerande i EU-kretsen.
 
 
 
 
 
 

Kontakter

Bilder

Om

Sverigedemokraterna
Sveriges Riksdag
100 12 Stockholm

https://sverigedemokraterna.se/

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Linda Lindberg tillträder som ny gruppledare för Sverigedemokraterna25.4.2023 16:58:25 CEST | Pressmeddelande

I förra veckan kunde Sverigedemokraterna tillsammans med regeringen berätta att Henrik Vinge tillträder som ordförande för Trygghetsberedningen. I samband med detta meddelades även att han med anledning av detta lämnar rollen som gruppledare för Sverigedemokraterna tills vidare. Under eftermiddagens gruppmöte beslutades det att riksdagsledamot Linda Lindberg utnämns till ny gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen. Linda är även partiets socialpolitiska talesperson samt ordförande för partiets kvinnoförbund SD-Kvinnor. Kommentar från Linda Lindberg: - Jag är naturligtvis mycket hedrad över det uppdrag jag nu har fått förtroendet att axla. Det ska bli väldigt kul att fortsätta arbetet med att vara en drivande part i partiets arbete i riksdagen och fortsätta förvalta det förtroende vi fått av väljarna på bästa sätt. Som vice gruppledare tillträder Michael Rubbestad, som även är jämställdhetspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.

Fredrik Lindahl vald till vice partisekreterare för Sverigedemokraterna20.2.2023 12:57:36 CET | Pressmeddelande

Under dagens partistyrelsemöte beslutades det att riksdagsledamoten Fredrik Lindahl (SD) väljs till vice partisekreterare för Sverigedemokraterna. Kommentar från Fredrik Lindahl: - Jag får främst tacka för förtroendet att kunna vara behjälplig med partiets utveckling, både när det gäller administrationen men också arbetet med att stötta våra kommunala och regionala företrädare. - Sverigedemokraterna är ett stort parti som har ett växande inflytande på samtliga parlamentariska nivåer och jag ser fram emot att kunna bistå partisstyrelsen i arbetet att förvalta och vässa organisationen inför de kommande valen. Fredrik Lindahl är hemmahörande i Vallentuna kommun i Stockholms län och sitter som ordinarie ledamot i riksdagens konstitutionsutskott. Han är även distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum