Riksteatern

Sverigepremiär 25 september: Balkans superstjärna Mirjana Karanović i ett prisbelönt drama om ett kvinnoliv skildrat genom fyra olika relationer

Dela
Består vi av våra minnen eller blir vi till i mötet med varandra? Den prisbelönta föreställningen Vi är dom föräldrarna varnades oss för undersöker hur vi egentligen minns våra liv.
Foto: Muhamed Tunović
Foto: Muhamed Tunović

- Pjäsen handlar om en kvinnas alla viktiga relationer under en livstid. Det handlar om relationen mellan mor och son, dotter och far, syster och bror och kvinna och älskare. Det är första gången jag regisserar och spelar samtidigt vilket jag har varit livrädd inför, men jag har litat på mina instinkter och att knyta an till publiken genom att arbeta med inre känslor och inre relationer, säger Mirjana Karanović, regissör och prisbelönt skådespelare.

Föreställningen består av fyra scener där två karaktärer växlar mellan att befinna sig i fyra olika relationer till varandra. På så sätt får publiken följa en kvinnas liv genom fyra avgörande relationer i hennes liv. Vi är dom föräldrarna varnade oss för har belönats med pris för bästa pjäs och såväl Mirjana Karanović som Enes Salkovic som spelar pjäsen tillsammans med henne har belönats på en rad teaterfestivaler i Serbien, Bosnien och Montenegro. - Det viktigaste för en skådespelare är att genom känslor skapa ett band till publiken och genom det koppla ihop sig med deras liv. Det är en stor utmaning men även ett mål att få komma till Sverige och möta den svenska publiken med den här föreställningen, säger Mirjana Karanović. Ett gästspel från Nationalteatern i Zenica, Bosnien-Hercegovina. Spelas på bosniska och textas till svenska. Premiär 25 september 2021 i Malmö På Riksteaterturné hösten 2021

Medverkande

Mirjana Karanović Enes Salkovic

Konstnärligt team

Dramatiker: Tanja Šljivar Regissör: Mirjana Karanović Koreografi: Mirjana Karanović Scenografi & Kostym: Sabina Trnka Musik: Draško Adžić Regiassistant: Emin Hajrić Koreografiassistant: Sonja Vukićević Sufflös: Alica Arnaut Producent: Hazim Begagić Executive Producer: Denis Krdžalić Scenmästare: Abidin Čolaković För turnéplan se HÄR. (https://www.riksteatern.se/forestallningar/vi-ar-dom-foraldrarna-varnade-oss-for/202110121900-94381G)

För fler bilder, besök Riksteaterns

mediabank. (https://mediabank.riksteatern.se/)

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Bilder

Foto: Muhamed Tunović
Foto: Muhamed Tunović
Ladda ned bild
Vi är dom föräldrarna varnades oss för Fotograf: Foto: Muhamed Tunović

Skådespelarna Enes Salkovic och Mirjana Karanović
Vi är dom föräldrarna varnades oss för Fotograf: Foto: Muhamed Tunović Skådespelarna Enes Salkovic och Mirjana Karanović
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum