Axess

Sverigepremiär för dramakomedi om EU-parlamentet

Dela
Samy anländer till Bryssel några veckor efter Brexit-omröstningen, redo att bli parlamentsassistent. Det visar sig snabbt att han inte är lämplig för jobbet. Faktum är att Samy inte vet något om EU:s institutioner. För att överleva måste han lära sig det politiska spelet. Kommer han att lyckas? Den 8/2 har den kritikerhyllade dramakomedin "I unionens tjänst" premiär i Axess TV! Under våren sänds första och andra säsongen i följd med ett nytt avsnitt varje onsdag kl 20.00.
8/2 startar "I unionens tjänst" på Axess TV!
8/2 startar "I unionens tjänst" på Axess TV!

I maj 2022 skrev Economist om serien med "House of Cards", "Borgen" och "The West Wing" som exempel på att politik ofta blir bra dramaserier. "But what happens in Brussels has until now stayed in Brussels." Det blir det ändring på nu! Dramakomedin "I unionens tjänst" lär oss genom skämt och språkblandning hur det kan gå till i Europaparlamentets korridorer.

Originaltitel: Parlement, 2020

Originalspråk: Franska, med återkommande inslag av EU:s övriga språk

Producent: Noé Debré

I rollerna: Xavier Lacaille, Liz Kingsman, Lucas Englander med flera

Se hela serien på Axess TV eller digitalt via www.axess.se från den 8 februari 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

8/2 startar "I unionens tjänst" på Axess TV!
8/2 startar "I unionens tjänst" på Axess TV!
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Samy spelas av Xavier Lacaille.
Samy spelas av Xavier Lacaille.
Ladda ned bild
Liz Kingsman.
Liz Kingsman.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Säsongspremiär för "Förklara din forskning"14.3.2023 06:17:00 CET | Pressmeddelande

Varför låste man in kvinnor som nyss suttit i koncentrationsläger? Den åttonde säsongen av Axess TV:s populära "Förklara din forskning" inleds med ett samtal om svenska interneringsläger. Programledarna Catta Neuding och Katarina O'Nils Franke träffar etnologiforskaren Britta Zetterström Geschwind och samtalar om det svenska lägret Gunnarpshemmet. Varje tisdag kl 21.00 sänds ett nytt avsnitt av "Förklara din forskning" på Axess TV. Det går även bra att se när som helst på axess.se och via Axess TV:s Youtubekanal.

Premiär - Mariupol mot alla odds23.2.2023 14:04:44 CET | Pressmeddelande

Kriget i Ukraina följs och betraktas genom internationella medier, men hur ser det ut för människorna på plats? I dokumentärfilmen Mariupol mot alla odds följer vi dem som lyckats överleva Rysslands bombardemang mot staden Mariupol. Tre kvinnor och två män som bodde där under den första månaden av den ryska invasionen berättar om sina upplevelser och beslut under krigets gång. Det här är historien om en stad där allt utom hoppet har förstörts. Premiär i Axess TV på årsdagen, den 24 februari kl 21.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum