Gather

Sveriges första festival på Clubhouse arrangeras av Gather

Dela

I höst går svenska innovationskonferensen Gather av stapeln för fjärde gången. I år smygstartar man dock redan i april med Gather Deep Talks – och blir därmed Sveriges första samtalsfestival på appen Clubhouse.

Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.
Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.

Innovationskonferensen och kulturfestivalen Gather startades 2017 med målet att samla flera discipliner som innovation, tech, musik och konst under ett och samma tak. Sedan start har man genomfört föreläsningar, workshops och konserter inom en rad olika ämnen, med så vitt skilda keynote-talare som forskaren Emma Frans och visselblåsaren från Cambridge Analytica-skandalen Christopher Wylie.

Nu ger man sig in på sitt fjärde år och smygstartar festivalsäsongen med en minifestival som enbart genomförs på den omtalade plattformen Clubhouse.

– Gather har alltid handlat om att göra det oväntade och avlägsna till något självklart och tillgängligt. Samtidigt som världen har förändrats så har Clubhouse växt till en viktig plattform för yttrandefrihet och som visar på behovet människor har av att prata med varandra. Gather Deep Talks blir ett jättebra sätt att kicka igång festivalvåren, säger Jakob Grandin, grundare av Gather.

Med ett tre dagar långt kurerat program, fördelat på minst fem programpunkter per dag, vill Gather visa på en bredd och ett djup inom de kreativa näringarna och bland kreativa samhällsbyggare. Minifestivalen kommer att vara kostnadsfri för de som har tillgång till appen och rummen i appen kommer att vara kurerade tillsammans med såväl svenska som internationella talare, entreprenörer och kreatörer. Formaten kommer att variera mellan rena föreläsningar, utbildande klasser och konstnärliga inslag för att skapa ett nytt, lärande och spännande format för både talare och lyssnare.

– Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att Clubhousefestivalen kommer att gå i sann Gather-anda. Det kommer att vara meditativa programpunkter, stormiga lunchsamtal, djuplodande diskussioner samt inslag av musik och ljudkonst. I fokus ligger hela tiden ifrågasättande, samskapande och samarbete, vilket utgör själva grunden som Gather står på, men för den här smygstarten på Clubhouse kommer vi att utforska det i ett helt nytt och aningen mer fritt format, säger Wilhelmina Bonde, en av innehållsskaparna för festivalen.

Gather Deep Talks pågår den 13–15 april 2021, och programmet släpps i slutet av mars.

Huvudsatsningen Gather Festival planeras att genomföras som fysisk festival senare under året, den 23–26 september, i Slakthusområdet i Stockholm utifrån de då rådande restriktionerna. Årets tema är Dream Big och nytt för i år är ett fokus enbart på de kreativa näringarna.

Läs mer på www.gatherfestival.com.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.
Gather Deep Talks äger rum på appen Clubhouse.
Ladda ned bild
Jakob Grandin, grundare av Gather.
Jakob Grandin, grundare av Gather.
Ladda ned bild
Wilhelmina Bonde, innehållsskapare på Gather.
Wilhelmina Bonde, innehållsskapare på Gather.
Ladda ned bild

Om

Gather is an inspiring festival, containing talks and innovation-driven labs, as well as a music, art and food.

Gather was founded in 2017 with the intention of gathering differences within the fields of society, culture and tech. Our goal was to find a closer common agenda and the understanding of our future. Gather is founded on the basis of equal rights to all people and the belief that diversity and collaboration are the foundation of innovation.