Solna stad

Sveriges första Pep Park öppnar i Solna – i närvaro av H.K.H. Prins Daniel och Carolina Klüft

Dela

Nu öppnar 100 meter Pep i Huvudsta – den första Pep Parken i Sverige, med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna tillsammans.

På söndag den 1 september klockan 15.00 invigs 100 meter Pep – Sveriges första Pep Park i Huvudsta, i närvaro av H.K.H. Prins Daniel och Carolina Klüft.

– Jag är stolt över att Sveriges första Pep Park nu öppnar i Solna. Nu får fler barn, ungdomar och vuxna bättre möjligheter till lek, rörelse och vardagsmotion tillsammans, året runt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Sveriges första Pep Park

100 meter Pep är den första av de tre aktivitetsparker – så kallade Pep Parker – som ska uppföras i Solna. Förutom i Huvudsta planeras en park i Arenastaden och en i Hagaparken. Syftet med parkerna är att ge barn, ungdomar och vuxna i Solna förutsättningar till rörelse och motion i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning.

Utbud för barn, unga och vuxna

Parken innehåller redskap och utrustning anpassade för olika åldrar och funktionsvariationer, och stimulerar till såväl spontan som planerad aktivitet. Tanken är att utbudet ska utveckla rörelseförmåga, koordination och andra fysiska färdigheter, samtidigt som miljön uppmuntrar till lek och rekreation – här finns till exempel studsmatta, balansgång, löparbana, en utomhusscen och planteringar med ätbara frukter och bär. Parken kan också fungera som ett utegym för vuxna.

Pilotsatsning

Pep Parkerna i Solna är samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Översikt 100 meter Pep i Huvudsta
Översikt 100 meter Pep i Huvudsta
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum