Stångåstaden

Sveriges nöjdaste hyresgäster bor hos Stångåstaden

Dela

Idag utsågs Sveriges bästa hyresvärdar då Kundkristallen delades ut. Stångåstaden blev återigen stolt vinnare i kategorin ”Högsta serviceindex” för större bostadsbolag vilket innebär att kunderna gett Stångåstaden toppbetyg när det gäller service och kvalitet.

Vinnarna utses bland alla bostadsföretag som under 2020 genomfört kundundersökningen AktivBo. I undersökningen får hyresgästerna betygsätta hur de upplever sin hyresvärd. Stångåstadens ökar sitt serviceindex, som är den sammanvägda bedömningen av frågor kopplat till hur de boende upplever servicen.

-          Vi är väldigt glada över att våra kunder fortsatt tycker att vi ger dom god service. Våra medarbetare har under året jobbat aktivt för att hitta trygga anpassningar så vi kan fortsätta ge våra kunder en bra och professionell service, trots rådande pandemi. Det är glädjande att se att arbetet gett resultat. Vi ser också att kunderna har uppskattat att vi har haft extra fokus på skötsel- och trygghetsfrågor under året, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Några av resultaten i Stångåstadens kundundersökning 2020:

  • Den största ökningen hittas bland frågorna som rör ”hjälp när det behövs”. Här svarar hyresgästerna på frågor om till exempel reparationer, hur lång tid det tog att få felet åtgärdat och kvaliteten på arbetet.
  • Företagets trygghetsindex, det vill säga hyresgästernas upplevda trygghet i och omkring hemmet, fortsätter att öka. Frågorna handlar bland annat om personlig trygghet i trapphus och upplevd trygghet i området kvällar och nätter.
  • Stångåstaden får även höga betyg inom området ”rent och snyggt”. Här svarar hyresgästerna på frågor om inre och yttre skötsel samt möjligheten till källsortering.
  • Enkäten skickades till hälften av hyresgästerna och svarsfrekvensen var 56,2%.

Vinnarna av årets Kundkristaller utses bland alla bostadsföretag som under 2020 genomfört kundundersökningen AktivBo. Läs mer om tävlingen och AktivBo på webben: aktivbo.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Digital verksamhetsberättelse berättar om Stångåstadens satsningar för ett mer hållbart Linköping17.5.2021 14:52:02 CEST | Nyheter

Stångåstadens uppdrag är att utveckla Linköping och göra staden ännu bättre att bo och leva i. Det görs till exempel genom att med omtanke fortsätta bygga bort bostadsbristen och säkerställa bra, sunda och trygga hem till en femtedel av Linköpings invånare. I Stångåstadens digitala verksamhetsberättelse, som innehåller både års- och hållbarhetsredovisning kan du läsa mer om bolagets bidrag till ett mer hållbart Linköping.

Nu satsar vi i Berga28.4.2021 15:21:35 CEST | Blogginlägg

I dag har vi gått ut med nyheten att vi tillsammans med ICA Fastigheter, HSB Östergötland och Heimstaden inleder ett samarbete för en långsiktig utveckling av Berga centrum i Linköping. Vi är alla etablerade aktörer i området redan idag och i korta drag går samarbetet ut på att vi krokar arm och arbetar tillsammans för att utveckla Berga centrum till ett levande och attraktivt stadsdelscentrum med en mix av handel, bostäder och annan samhällsservice. Det är vår övertygelse att vi gör detta bäst tillsammans och att vi med vår gemensamma kunskap kan åstadkomma en större förändring tillsammans än var och en för sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum