Svenska BasketbollförbundetSvenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

SVT utökar sin basketsatsning - sänder SBL dam & herr

Dela

SVT kommer att sända över 50 matcher den kommande säsongen från SBL Dam och SBL Herr inklusive alla finaler. SVT har sedan 2015 sänt damlandslagets matcher och utökar nu basketsatsningen. - Viktigt att våra ligor flyttar fram sina positioner, detta kommer att innebära mer publik och fler samarbetspartners för Svensk Basket , säger Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark.

För SBL Dam, som redan har säkrat sändningar av alla matcher med SolidSport, innebär SVT:s utökade satsning ännu mer exponering.
- Att SVT sänder matcher i ligan gör basket tillgängligt för fler sportintresserade. Basket är en otroligt bra publiksport - det går fort , det blir mycket poäng och, inte minst; man ser bollen, säger Elisabeth Egnell, ordförande för SBL Dam.

Avtalet innebär att SVT visar över 50 matcher från både SBL Herr och SBL Dam den kommande säsongen, inklusive samtliga SM-finaler. Sändningarna kommer att visas på SVT Play och vissa matcher kommer även att lyftas upp på linjära kanaler.

- Vi är riktigt glada att SVT vill sända herrligamatcher och ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete. SBL Herr kommer bli mer spännande än på många år, säger Sören Westin, ordförande för SBL Herr.

För SVT är satsningen ett naturligt steg efter landslagssändningarna.
- Intresset för basket har ökat i Sverige de senaste åren, inte minst bland unga, så därför är jag glad att vi nu rejält växlar upp vår satsning på svensk basket, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT, i SVT:s pressmeddelande.

Svenska Basketbollförbundet ser också positivt på avtalet.
- SVT har sedan hösten 2015 visat elitbasket i form av damlandslagets matcher och de besitter både kunnighet och ett högt engagemang, att de utökar satsningen är något vi har velat se många år och vi är glada över att ligabasket nu kan ses av alla, säger Johannes Wohlert, marknads- och kommunikationsansvarig för SBBF.

Den första matchen på SVT blir premiärmatchen i SBL Herr den 25 september mellan Djurgården Basket och Jämtland Basket i Kungliga Tennishallen.

Läs mer: 
SVT.se: Storsatsning på basket – minst 50 matcher i SVT under säsongen >>>

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum