Sweco Sverige AB

Sweco anlitas i planeringen av nytt kraftvärmeverk som ska bidra till energisystemet

Dela
Planeringen av en ny produktionsanläggning för kraftvärme i Örtofta i Eslövs kommun pågår för fullt. Anläggningen, kraftvärmeverk 2 (KVV2) i Örtofta, är tänkt att ersätta äldre produktionsenheter för fjärrvärmeproduktion, säkerställa fjärrvärmeleveransen och avlasta elsystemet i regionen. Sweco har fått i uppdrag av Kraftringen att utföra förprojektering och upphandling kopplat till KVV2.

Kraftringen har gett Sweco i uppdrag att utföra förprojektering och upphandling av det nya kraftvärmeverket KVV2 som planeras att byggas i anslutning till det befintliga kraftvärmeverket i Örtofta. Det nya kraftvärmeverket kommer att designas för att ha ett så litet klimatavtryck som möjligt. Returträ, skogsflis, bark och spån som kommer att användas som bränsle. Anläggningen kommer också att förberedas för koldioxidavskiljning, så kallad CCS, vilket har identifierats som en viktig komponent för att uppnå de globala klimatmålen.

– Energifrågorna är av högsta prioritet i hela landet, inte minst i Skåne. Ett nytt kraftvärmeverk skulle bidra till en förbättring av den ansträngda situationen i elområde 4 och säkra fjärrvärmeleveranserna i det regionala fjärrvärmesystemet, säger Conny Udd, divisionschef för Swecos energi- och industrikonsulter.

Under förutsättning att ett investeringsbeslut fattas av Kraftringens ägarkommuner 2024, kan KVV2 vara i drift 2028.

Swecos ordervärde uppgår initialt till 10-15 MSEK.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco Sverige levererar ett starkt resultat med högre marginal och god tillväxt12.5.2023 11:33:20 CEST | Pressmeddelande

I dag presenterade Swecokoncernen sin kvartalsrapport för januari-mars 2023. Den organiska tillväxten uppgick i Sweco Sverige till 9 procent och EBITA ökade med 11 procent justerat för kalendereffekter, båda främst drivna av högre genomsnittliga arvoden och fler anställda. Marknaden var relativt god, trots en fortsatt svaghet i segmenten för bostäder och kommersiella fastigheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum