AcadeMedia

Swedish Education Group blir en del av AcadeMedia

Dela

AcadeMedia planerar att förvärva Swedish Education Group. Därmed kommer Donnergymnasiet, CyberGymnasiet, Snitz skolor, Enskede Byskola samt KYH bli en del av AcadeMedias skolkoncern. AcadeMedia kan i och med detta förstärka sin position som den ledande aktören inom svensk skola.

AcadeMedia planerar att förvärva Swedish Education Group.
AcadeMedia planerar att förvärva Swedish Education Group.

– Swedish Education Group har en fin verksamhet och vi är glada över förtroendet att få fortsätta utveckla de nio skolorna som vi planerar att förvärva. Vi är övertygade om att samgåendet kommer att vara positivt för både elever och medarbetare. Skolorna kommer att ingå i ett större sammanhang där de kan dra nytta av den trygghet, kompetens och bredd som finns inom AcadeMedia, säger Marcus Strömberg, vd för AcadeMedia. 

– En stor del av Swedish Education Group är deras yrkeshögskola som omfattar närmare 1400 studerande. Behovet av yrkesutbildad arbetskraft är större än någonsin just nu. Redan idag är AcadeMedia den ledande aktören inom yrkesutbildningar i Sverige. Det är en växande utbildningssektor som är viktig för hela samhället, säger Marcus Strömberg.

Genom det planerade förvärvet av Swedish Education Group vill AcadeMedia fortsätta bidra till att utveckla svensk skola och utbildning. AcadeMedias gedigna kvalitetsmodell kommer att ligga till grund för skolornas fortsatta utveckling och ge medarbetare en plattform för samverkan och fortsatt utveckling. Genom samgåendet får 320 medarbetare på Swedish Education Groups nio skolor med nära 4 000 elever många nya kollegor inom AcadeMedias skolkoncern. 

– AcadeMedia är en stor utbildningsaktör som satsar mycket på att utveckla kvaliteten på undervisningen. Vi ser nu fram emot att fortsätta att utveckla våra skolverksamheter tillsammans med en mycket erfaren och långsiktig skolaktör. När vi nu planerar för ett samgående kan våra skolor ingå i ett större sammanhang där både elever och medarbetare får möjlighet att dra nytta av de resurser som finns inom AcadeMedia, säger Marlene Terkowsky, vd Swedish Education Group. 

Swedish Education Group driver idag nio skolenheter med totalt 320 medarbetare. De har framgångsrikt lyckats etablera sina olika verksamheter som eftertraktade utbildningsalternativ för barn, elever och vuxna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ägarbytet är en satsning som innebär att skolorna får en långsiktig och stabil ägare med en ambitiös utvecklingsplan för samtliga verksamheter. 

Förvärvet kompletterar AcadeMedias befintliga verksamheter och stärker framförallt AcadeMedias position inom gymnasieskola och yrkeshögskola.

Förvärvet är villkorat av att Konkurrensverkets godkänner samgåendet. 

Fakta: om Swedish Education Group

Swedish Education Group driver idag tre gymnasieskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö, en grundskola i Stockholm och två resursskolor i Stockholm. Därutöver driver Swedish Education Group flertalet olika yrkeshögskoleutbildningar.

Verksamheten bedrivs under varumärkena CyberGymnasiet, Donnergymnasiet, Snitz, Enskede Byskola samt KYH. 

Enheterna har sammantaget närmare 2 150 elever inom gymnasieskolorna, 150 elever inom grundskolan, 300 elever på resursskolorna och 1400 vuxenstuderande inom yrkeshögskolan.

Läs mer här: https://swedisheducationgroup.se/

För mer information, kontakta:

Kristofer Hammar, affärsutvecklingsdirektör AcadeMedia, tfn 0701-05 22 08, e-post  kristofer.hammar@academedia.se

Marlene Terkowsky, vd/ Koncernchef Swedish Education Group, tfn 0706-24 36 00 e-post marlene.terkowsky@ppsab.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

AcadeMedia planerar att förvärva Swedish Education Group.
AcadeMedia planerar att förvärva Swedish Education Group.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt förutsättningar för att nå sin fulla potential. AcadeMedia har verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia förvärvar Framtidsutveckling – expanderar inom söktjänster för utbildning1.9.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

AcadeMedia EdTech fortsätter att investera i söktjänster för utbildning och förvärvar samtliga aktier i Framtidsutveckling i Sverige AB. Här ingår framtid.se, gymnasieguiden.se, yhguiden.se, och fragasyv.se. Dessa siter skapar förutsättningar för unga vuxna och yrkesverksamma att göra väl underbyggda studie- och karriärval medan utbildningsanordnare och arbetsgivare kan nå ut till rätt målgrupper.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum