Swedtrain

Swedtrain välkomnar BS verkstäder som ny medlem

Dela

Swedtrain är glada att välkomna BS Verkstäder som nya medlemmar i föreningen. BS Verkstäder är ledande leverantör i Norden på underhåll och livstidsförlängning av ”gula maskiner” samt nybyggnation av specialarbetsmaskiner.

BS Verkstäders största verksamhet är underhåll, ombyggnader, nykonstruktion och kompletta livstidsförlängningar av spårarbetsfordon. Ett exempel är fullständig livstidsförlängning av Bandedanmarks OBW 10. Det innebär ny motor, växellåda, elsystem, styrsystem, hydraulsystem, förarmiljö samt renovering och lackering av chassi och hytt inklusive myndighetsgodkännande. BS Verkstäder har egen utrustning och kompetens för konstruktion och tillverkning av mekaniska detaljer. De arbetar även med tillverkning och försäljning av växeldriv för depåer och andra bangårdar samt krock- och brandskadereparationer av alla järnvägsfordonstyper. BS verkstäder har fram tom 2018 varit involverade i ca 25 projekt med ETCS installationer. De genomför även underhåll av godsvagnar, lok och motorvagnar.

Moderbolaget BSJG, med samma ägare som BS Verkstäder, äger verkstad och spårområdet. BSJG har även byggt en depå på området, vilken hyrs ut till Västtrafik för underhåll av deras regionalfordon.

BS Verkstäder är belägna i Falköping med utmärkta anslutningar till Västra stambanan.

”Swedtrain vill hälsa BS Verkstäder varmt välkomna till föreningen och jag ser fram emot vårt kommande samarbete” säger Pia Lagerlöf, generalsekreterare, Swedtrain.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Swedtrain
Swedtrain
Storgatan 5
Stockholm

08-782 08 50http://www.swedtrain.org

SWEDTRAIN är branschföreningen för järnvägsindustrin. Våra medlemsföretags verksamhet i Sverige omsätter tillsammans över 15 miljarder och finns över hela landet. Vi är verksamma inom tillverkning, underhåll och tjänster av allt ovan räls – från spårfordon, drivenheter, bromssystem och koppel till IT-lösningar, signalsystem och verkstadslokaler.

 

Följ Swedtrain

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Swedtrain

Swedtrain välkomnar Twindej som ny medlem!24.2.2020 10:09:05 CETPressmeddelande

Twindej är ett ägarlett teknikföretag som grundades 2008 av två tvillingbröder. Twindej levererar teknisk kompetens inom spårfordonsmarknaden genom utbildning, konsultuppdrag eller certifierade tjänster. De har omkring 70 anställda, har sitt säte i Västerås och tillhandahåller specialister och projektledare inom driftsättning, utbildning, kylteknik och underhåll. Kunderna är idag fordonstillverkare, trafikoperatörer, underhållare och systemtillverkare. Se Twindejs hemsida för mer information http://www.twindej.se

Branschgemensam satsning ska få fler unga att välja järnvägen10.6.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Idag råder det stor brist på järnvägskompetens, både akademisk och yrkesutbildad personal. Samtidigt står branschen inför stora pensionsavgångar. Swedtrain har därför tillsammans med tre av sina medlemsbolag, Alstom, EuroMaint och WSP, startat ett praktikprogram för högskolestudenter. Praktikprogrammet är unikt i sitt slag eftersom studenterna under en sommar erbjuds att praktisera på tre olika företag.

Politisk överenskommelse om höghastighetsbana krävs för punktligare tåg4.6.2018 14:59:00 CESTPressmeddelande

På en pressträff under måndagen presenterade Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och Klimatminister Isabella Lövin (MP) regeringens satsningar i den nationella planen för 2018-2029. Bland satsningarna märks 148 miljarder kronor i nyinvesteringar i svensk järnväg, däribland Ostlänken, Göteborg-Borås och Lund-Hässleholm som en del i en framtida svensk höghastighetsbana – Vi välkomnar regeringens ambition om att bygga en sammanhållen höghastighetsbana för 320 km/h. Nu krävs en bred politisk överenskommelse för att genomföra satsningen, säger Pia Lagerlöf, Generalsekreterare för Swedtrain. Den nationella planen innehåller många välbehövliga uppgraderingar av järnvägssystemet, även om många av satsningarna börjar byggas först om ca 10 år. Bland satsningarna märks framför allt tre delsträckor, som skulle kunna vara tre delsträckor i en kommande höghastighetsbana. * Ostlänken Järna-Linköping * Lund-Hässleholm * Göteborg-Borås Regeringen anser att det är viktigt att påbörja byggandet av en

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum