Täby kommun

Täby inför krav på vaccination för nyanställda inom omsorgen

Dela

Det bästa sättet att skydda både sig själv och andra mot coronaviruset är att vaccinera sig. Täby kommun kommer från och med 24 november 2021 endast rekrytera fullvaccinerad personal inom Särskilt boende för äldre (SÄBO), Larm- och nattpatrullen, LSS-boenden samt socialpsykiatrin.

Täbys personal inom omsorgen ska vara vaccierad. Foto: Täby kommun.
Täbys personal inom omsorgen ska vara vaccierad. Foto: Täby kommun.

- Äldre Täbybor och de som tillhör riskgrupp som är i behov av kommunens insatser ska vara trygga i att man får hjälp av vaccinerad personal. Det bästa hade varit om det kommit nationella riktlinjer, men i brist på information från regeringen och ansvariga myndigheter har vi fått utreda det hela själva. Nu har vi kommit ytterligare ett steg framåt och kommer vid alla nyrekryteringar inom vård och omsorg fråga om vaccinationsbevis, vilket känns bra, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Täby kommun har ett nära samarbete med privata utförare som är verksamma i kommunen inom socialnämndens ansvar och ser gärna att de följer kommunens hållning. Förhandlingar med berörda fackliga organisationer som är verksamma i Täby har genomförts innan beslut fattades. Fortsatta åtgärder för att åstadkomma att de sköraste brukarna endast vårdas av vaccinerad personal utreds vidare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Täbys personal inom omsorgen ska vara vaccierad. Foto: Täby kommun.
Täbys personal inom omsorgen ska vara vaccierad. Foto: Täby kommun.
Ladda ned bild

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum