Bokoop

Tak över huvudet på gång - men först väggar

Dela

Stor dag i Nykvarnsprojektet. Idag reste vi väggarna på den första fastigheten i Ströpsta, Nykvarn. Första spadtaget togs i mitten av oktober och nu alltså de första väggarna kommit på plats.

Det är inte ofta man kan skryta med att ett bygge ligger före tidplan, men så ser det faktiskt ut just nu. Bokoops energisystem växer också fram: från solen via bergvärme, solpaneler, värmeåtervinning och lagring. Allt i ett effektivt klimatskal. Målet är att producera lika mycket energi som husen använder för hållbarhet och låga hyror för våra unga. 

Bilder

Om

Bokoop
Bokoop
Åsögatan 115
11624 Stockholm

http://www.bokoop.se

Bokoop - den första storskaliga satsningen på kooperativa hyresrätter de senaste 100 åren.

Allmännyttiga Bokoops mål är att i stor skala bygga och utan vinstkrav förvalta bostäder som unga människor faktiskt har råd med. Lägenheter förmedlas i samarbete med kommuner och med förtur till målgruppen 18–31 år i redan etablerade köer. Första fasen i expansionen är redan finansierad och möjliggör byggnation av 3000–4000 lägenheter. Vi bygger där det behövs i hela Sverige.

Följ Bokoop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bokoop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum