TCO

TCO växer igen

Dela
Med drygt 1,2 miljoner medlemmar i TCO-förbunden under 2022 växer TCO i storlek. Under elva av de senaste tolv åren har TCO vuxit, och totalt ökade förbunden med knappt 6 000 medlemmar.

– Det är glädjande att fler ser värdet i det fackliga medlemskapet. Oroliga tider har blivit det nya normala och då är det tydligt vilken nytta som ligger i starka fackföreningar för både individen och samhället, säger Therese Svanström, ordförande för TCO.

Efter en tillfällig nedgång under pandemin växer nu återigen det totala antalet medlemmar i de tolv TCO-förbunden. TCO:s medlemsförbund samlade den 31 december 2022 totalt 1 213 000 medlemmar. En ökning med 5 826 medlemmar jämfört med samma datum året innan, vilket motsvarar 0,5 procent.

– TCO representerar i dag över 1,2 miljoner medlemmar. Det ger en enorm tyngd till vårt arbete för att förbättra villkoren för svenska arbetstagare. Ett engagerat rekryteringsarbete ligger bakom trenden, som förstärks av det krisläge som har slagit mot arbetsmarknaden, fortsätter Therese Svanström.

Nyckelord

Kontakter

Om

TCO
TCO
Linnégatan 14


08-782 91 00http://tco.se

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.

Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Det gör vi genom att ge röst åt professionella och välutbildade människors behov av trygghet, utveckling och välfärd.

Läs mer på www.tco.se

Följ TCO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TCO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum