Uppsala stadsteater

Teaterworkshop utomhus med Uppsala stadsteater

Dela

Dramapedagogerna Maria Trost och Melody Sheikh erbjuder drama- och dansworkshops för skolelever utomhus. Idén väcktes när Uppsala stadsteater stängde för publika program och aktiviteter på grund av den rådande Corona-pandemin.

Malin Andersson, lärare på Gåvsta skola, och Melody Sheikh, dramapedagog på Uppsala stadsteater
Malin Andersson, lärare på Gåvsta skola, och Melody Sheikh, dramapedagog på Uppsala stadsteater

Vi högg direkt på möjligheten, och det märks att eleverna känner glädje i workshopen. Här gör vi en aktivitet utanför klassrummet och som inte har några krav på prestation – där allt istället handlar om gemenskap.Malin Andersson, lärare, Gåvsta skola, Uppsala kommun

Workshopen bygger på drama- och dansövningar som skapar gemenskap, mitt i en tid där vi annars ska hålla avstånd. Melody Sheikh, dramapedagog, Uppsala stadsteater

Workshoparna erbjuds för grundskolans elever och intresset är stort. Ett 50-tal workshops är bokade mellan 21 april – 4 juni. Lika många skolklasser står på en reservlista. Eventuellt kommer fler workshops att ges när skolan startar upp igen i höst.

Varje workshop är 60 minuter och hålls på en öppen yta på skolgården eller på en närliggande plats. Temat är samarbete och gemenskap och aktiviteten ges i hel- eller halvklass. Övningarna är anpassade för åk F-4 och åk 5-9.

Förutom workshops utomhus, har Maria Trost och Melody Sheikh tagit fram filmserier med drama- och dansövningar som alla kan se och delta i oavsett var en befinner sig. Kommande veckor delas filmerna på Uppsala stadsteaters Facebook- och Instagramsidor. Alla filmerna finns också på Uppsala stadsteaters YouTube-kanal.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malin Andersson, lärare på Gåvsta skola, och Melody Sheikh, dramapedagog på Uppsala stadsteater
Malin Andersson, lärare på Gåvsta skola, och Melody Sheikh, dramapedagog på Uppsala stadsteater
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

Höstens hopp – Uppsala stadsteater presenterar nästa säsong12.5.2021 10:10:06 CEST | Pressmeddelande

En specialbeställd urpremiär av Staffan Göthe, en ursinnig kärlekshistoria och en nyskriven musikalisk science fiction-dystopi av Erik Gedeon. Dessutom iscensätts kultfilmen The Matrix på ett helt eget vis och Andrées expedition till Nordpolen tar för första gången plats på scen. Hösten 2021 på Uppsala stadsteater bjuder på flera urpremiärer där humor och existentialism är återkommande teman. Teatern får också välkomna publiken till en nydesignad foajé.

Rapartist debuterar i pjäs tillägnad alla mammor (uppdaterat med pressbilder!)10.3.2021 11:40:38 CET | Pressmeddelande

Nyskrivna pjäsen "Min mamma" baseras på intervjuer med 15 unga män. Rapartisten Yoel Escanilla gör skådespelardebut som huvudrollen Pablo i föreställningen som hyllar alla mammor: – Att få göra debut i den här pjäsen känns jättestort! Min egen mamma dog när jag var 18 år och hon har minst sagt en helig plats hos mig. Pjäsen som spelas in och kan ses digitalt, har premiär 23 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum