Umeå kommun

Tegsvägen stängd för genomfartstrafik 27-29 maj

Dela

Tegsvägen kommer att vara stängd för genomfartstrafik 27-29 maj på grund av arbeten i korsningen Korpralsvägen-Tegsvägen. Busshållplatsen Ishallen stängs och hållplatsen Teg Centralskola flyttas under dessa dagar. Gång- och cykelvägar fungerar som vanligt.

Tillfällig avstängd korsning Korpralsvägen-Tegsvägen, 27-29 maj

Korsningen är tillfälligt avstängd 27-29 maj på grund av asfaltering. En tillfällig infart byggs för boende på Korpralsvägen. Tegsvägen blir stängd för genomfartstrafik mellan Riksvägen och Verkstadsgatan. Ultras buss linje 2, kommer inte att kunna trafikera hållplats Ishallen och hållplatsen Teg Centralskola kommer att få ett tillfälligt läge på Verkstadsgatan. Information och karta kommer att finnas i väderskydden på hållplatserna och på Ultras webb.

Begränsad framkomlighet i korsningen Korpralsvägen-Verkstadsgatan, 28 maj-4 juni

Arbetet med ett upphöjt övergångställe i korsningen Korpralsvägen-Verkstadsgatan 28 maj - 4 juni medför begränsad framkomlighet där.

Kommunen uppmanar trafikanterna att var uppmärksamma på vägskyltning på platsen och att visa hänsyn.

Klart sensommaren 2019

Ombyggnaden av Korpralsvägen kommer att vara klar sensommaren 2019. Då är gatan förbättrad och det finns trottoarer på båda sidor nästan hela sträckan samt att det ligger nya ledningar under marken.

Mer information

www.umea.se/korpralsvagen

www.tabussen.nu

 

Kontakt

Hanna Malm
projektledare
Gator och parker
Umeå kommun
090 -16 14 09
070-617 13 77
hanna.malm@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Två antagna planer för kvartersförtätningar på Teg och Haga19.6.2019 17:08:14 CESTPressmeddelande

Byggnadsnämnden har antagit två detaljplaner som gäller förtätningar av kvarter på Teg och på Haga. Ena planen gör det möjligt med fem nya flerbostadshus längs Åkervägen på Teg. Den andra planen gäller ett kvarter längs Östra Kyrkogatan, i närheten av Hagaparken, där det blir möjligt att bygga ut befintliga hus eller bygga nya större hus. På en av fastigheterna blir det även möjligt att bygga gårdshus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum