Solna stad

Testpilot för vaccination mot covid-19 för personer med hemtjänst i Solna

Dela

I samarbete med Solna stad inleder Stockholms läns sjukvårdsområde idag vaccinationen av hemsjukvårdspatienter och personer med hemtjänst i ett begränsat geografiskt område, inom ramen för en testpilot.

Idag inleds vaccinationen av hemsjukvårdspatienter och personer med hemtjänst i Solna stad – till att börja med i ett begränsat område i kommunen. I takt med att tillgången på vaccin ökar kommer fler att erbjudas vaccination. De patienter som kommer erbjudas vaccin i ett första skede blir personligt kontaktade av vårdcentralen.

– Det är ett begränsat antal personer med hemtjänst och/eller hemsjukvård som erbjuds vaccinationer inom ramen för testpiloten. I takt med att tillgången på vaccin ökar kommer fler att erbjudas vaccination, men detta är ett viktigt första steg för att skydda äldre och sköra, säger Cecilia Linde, medicinskt ansvarig sjuksköterska och vaccinationssamordnare i Solna stad.

– Nära samverkan med kommuner möjliggör ett patientsäkert och ordnat arbete med vaccinationer av personer med hemtjänst, säger Martin Forseth, närsjukvårdschef i Stockholms läns sjukvårdsområde inom Region Stockholm.

Äldre och sköra erbjuds vaccination först

Region Stockholm följer den prioriteringsordning som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten där de äldre och sköra som har störst risk för ett allvarligt sjukdomsförlopp erbjuds vaccination först. Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm har i uppdrag att operativt samordna vaccineringen inom den nära vården. Vaccination av personer som får omsorgsinsatser via hemtjänsten genomförs i nära samverkan mellan Solna stad och Region Stockholm.

Vaccination på vård och omsorgsboenden

Under mellandagarna inleddes vaccinationerna på Solnas vård- och omsorgsboenden. Denna vecka beräknas samtliga boende ha fått erbjudande om den första av två doser. Samtidigt inleds nu även erbjudanden om vaccination av medarbetare inom kommunal vård och omsorg, som får möjlighet att boka in tider för vaccination genom sina respektive arbetsgivare.

Mer information om vaccination

Region Stockholm och Storstockholms sjukvårdsområde ansvarar för vaccination inom den nära vården. Mer information om vaccination finns på 1177 Vårdguiden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Solna stad samarbetar med Skanska och Fabege i utvecklingen av centrala Huvudsta19.3.2021 07:52:07 CET | Pressmeddelande

Skanska Sverige och Fabege förvärvar tillsammans cirka 150 000 kvadratmeter mark, som friläggs när Mälarbanan byggs ut och delar av järnvägen förläggs i tunnel. Det skapar förutsättningar för en omfattande stadsutveckling med 1 000 nya bostäder och 2 000 nya arbetsplatser mitt i centrala Huvudsta. Kommunstyrelsen i Solna förväntas den 29 mars 2021 besluta om överenskommelser med Skanska Sverige och Fabege.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum