Bookmark Förlag

Tiden vänds upp och ner i den nya delen av succéserien Luna och superkraften

Dela
Nu släpps den nya boken i den hyllade serien om Luna och superkraften: Tidsresenären. Det är en underhållande berättelse för 6–9 år, med hög igenkänningsfaktor, gemenskap och magi – och så en och annan tidsresa!
Luna och superkraften: Tidsresenären släpps den 16 mars.
Luna och superkraften: Tidsresenären släpps den 16 mars.

Tidsresenären är den sjätte delen i serien Luna och superkraften. Bakom de populära barnböckerna står författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson, som skildrar nioåriga Lunas högst ovanliga vardag i staden Lilla Vargudden.

I den sjätte boken återser vi alla de tidigare karaktärerna, och möter även spöket Gerda igen. Men denna gång ställs Luna och hennes vänner inför ett svårt problem när de bestämmer sig för att hämta tillbaka Gerda till de levande, genom att resa i tiden. Men det visar sig vara svårare än de trott – för kan man verkligen ändra saker som redan hänt, och vilka konsekvenser får det?

I Tidsresenären skriver författarna tydligt och lättsamt om alla de vardagliga teman som barn möter: pinsamma föräldrar, knasiga händelser, konflikter och vänskap, och pirrig kärlek. Allt detta blandas med magi, övernaturliga krafter, spöken och förmågor som att resa i tiden. De ställer även viktiga frågor som: är en superkraft alltid att lita på, och hur lär man sig att hantera en kraft som man är helt ensam om att ha? Att skriva böcker för barn som blandar vanlig vardag med övernaturliga, lekfulla teman, är vad författarna tror är del av bokseriens framgång:

”Vi har alltid drivits av att underhålla och locka läsarna till både skratt och eftertanke”, säger författarna. ”Vi vill att barn ska uppleva att de kan spegla sig själva i karaktärerna och deras tankar och känslor. Dessutom så vill vi utmana läsarnas förmåga att fantisera i det gränslösa universum som finns i alla människor. Stora som små. Berättelserna om Luna hoppas vi kan skapa en lekfull attityd till läsarnas egna fantasier, drömmar och kreativitet.”

SÖREN OLSSON är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans senaste satsning och hjärteprojekt.

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska kulturpersonligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Böckerna i serien är illustrerade av Andrea Femerstrand.

För recensionsexemplar eller kontakt med författarna är du välkommen att höra av dig till Moa Chambers, se kontakt nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Luna och superkraften: Tidsresenären släpps den 16 mars.
Luna och superkraften: Tidsresenären släpps den 16 mars.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum