A Non Smoking Generation

Tiktok-stjärnorna Iza och Elle nya ambassadörer för A Non Smoking Generation

Dela

Två av Sveriges mest inflytelserika ungdomar i sociala medier, systrarna Iza och Elle, har valt att engagera sig för en tobaksfri generation. Som ambassadörer för den ideella organisationen A Non Smoking Generation ska de använda sina kanaler för att främja alla barns rätt till god hälsa och samtidigt öka kunskapen om tobakens globala effekter.

Med 5,1 miljoner följare på Tiktok och nästan en miljon följare på Instagram är de 15-åriga tvillingsystrarna Iza och Elle två av Sveriges mest populära profiler bland unga. Nu inleder de ett långsiktigt samarbete med A Non Smoking Generation, som arbetar med att förebygga tobaksbruk bland barn och unga. Engagemanget i tobaksfrågan startade när systrarna deltog i två av organisationens senaste kampanjer och fick positivt gensvar från deras följare. Som A Non Smoking Generations officiella ambassadörer ska de nu fortsätta engagera sig för en tobaksfri generation och använda sina kanaler för att sprida budskap som kan motivera ungdomar att säga nej till tobak.

-       Vi är jätteglada och stolta över att få bli ambassadörer för A Non Smoking Generation, och vill gärna uppmuntra andra i vår ålder att välja en hälsosam och hållbar livsstil, säger Iza och Elle.

Parallellt med skolgång och sociala medier är Iza och Elle aktiva inom idrott. De har bland annat spelat fotboll under många år och dansar, även utanför Tiktok. Personligen har systrarna alltid tagit avstånd från tobak av hälsoskäl och vill nu stödja A Non Smoking Generation för att öka kunskapen om tobakens negativa konsekvenser för både hälsa, miljö och hållbarhet.

-       Vi är oerhört tacksamma att Iza och Elle vill hjälpa oss att nå ut till de miljontals ungdomar som ser upp till dem. Idag när allt för många unga möter tobaksreklam i sociala medier är det särskilt viktigt med förebilder som inspirerar till att ta hand om sig själv, sin omgivning och vår omvärld, säger Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

Under hösten driver organisationen projektet Tobaksbarn, med föreläsningsturnén ”Barnarbete i ny förpackning”, för att informera unga om att alla tobaks- och nikotinprodukter medför allvarliga hälsorisker och hållbarhetsproblem. Föreläsningen uppmärksammar att allt nikotin framställs av tobak som odlas av barnarbetare och orsakar massiv skogsavverkning. Förra året svarade 92 procent av tillfrågade elever att föreläsningen innehåller argument för att avstå tobak.

-       Det nya samarbetet är extra värdefullt i år eftersom corona-restriktionerna gör att vi inte kan besöka och föreläsa för lika många elever, men genom olika digitala lösningar och Iza och Elles kanaler kommer vi kunna sprida livsviktig kunskap till många fler, säger Helen Stjerna.

För mer information om samarbetet, vänligen kontakta:

Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation: 073-339 36 44

Stina Cryssanthander, Iza och Elles manager: 070-180 81 80

Nyckelord

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

Unga luras in i missbruk genom influencer-marketing2.2.2021 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Tobaksindustrin lägger miljontals kronor på att anlita influencers, artister och kända personer för att locka ungdomar in i ett skadligt nikotinmissbruk. Det avslöjar en ny undersökning som genomförts av Meltwater på uppdrag av A Non Smoking Generation. Undersökningen visar även på stora brister i medias granskning av tobaksindustrin som tillåts marknadsföra sina produkter genom effektivt PR-arbete som motsvarar ett annonsvärde på 48 miljoner kronor bara under första halvåret 2020.

Ny kampanjfilm avslöjar ”Barnarbete i ny förpackning”23.10.2020 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Inför FN-dagen 2020 lanserar A Non Smoking Generation en ny version av kampanjfilmen "Du Bestämmer Själv". Filmen avslöjar att vitt snus och e-cigaretter, som blir alltmer populära bland unga, framställs av tobak som odlas av barnarbetare och orsakar enorma miljöproblem. Under hösten visas filmen i organisationens föreläsningsturné ”Barnarbete i ny förpackning” för att tusentals ungdomar runtom i Sverige ska få kunskap om hur tobak motverkar FN:s globala mål för hållbar utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum