Almega

Tillväxtverket föreslår mindre restriktiva regler om korttidsstödet

Dela

Tillväxtverket vill ha lagändringar gällande korttidsstödet. Företag som med godtagbara skäl är sena med sin avstämning ska inte återkrävas på hela stödbeloppet. ”Det är mycket bra att Tillväxtverket nu har uppfattat vad vi på Almega länge har påtalat; Dagens regler får orimliga effekter för företagen”, säger Almegas vd Thomas Erséus.

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega

Almega har under en lång tid påtalat brister i hur dagens regelverk kring stödet för korttidsarbete är uppbyggt.

– Lagstiftningen har varit alldeles för restriktiv när det gäller korttidsstöd. Att ett företag som vill göra rätt för sig riskerar att bli återbetalningsskyldig för hela stödbeloppet på grund av att avstämningen är ett par dagar sen är helt orimligt. I en kris borde det vara ’hellre fria än fälla’ som gäller, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Nu tar även Tillväxtverket upp problematiken. Via en hemställan till regeringen om ändring i lagen för korttidsarbete, begär Tillväxtverket att lagen ses över så att företag som inkommit för sent med sin avstämning, men som har godtagbara skäl för det, inte ska återkrävas på hela stödbeloppet.

– Nu är vår förhoppning att regering och riksdag skyndsamt behandlar Tillväxtverkets förslag på lagändring, säger Thomas Erséus.

Nyckelord

Bilder

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum