Svenska Brottningsförbundet

Tindra Sjöberg brottade hem brons i U23-EM i Bukarest - vände och vann i sista minuten

Dela
Svensk seger och brons till Tindra Sjöberg i damernas 72 kg. Därmed är den andra svenska medaljen ett faktum, då Jonna Malmgren vann guld i 53 kg på torsdagskvällen. Sjöberg ser nu fram emot nästa månads EM i Zagreb, där hon kommer att tävla i 68 kg.
Tindra Sjöberg, bronsmedaljör, 72 kg i U23-EM, Bukarest
Tindra Sjöberg, bronsmedaljör, 72 kg i U23-EM, Bukarest

Efter en övertygande vinst i förmiddagens återkval, blev Tindra Sjöberg klar för bronsmatch på U23-EM i Bukarest mot tyskan Lilly Schneider.

Bronsmatchen inleddes avvaktande av båda brottarna och inga poäng utdelades under första minuten. Tindra visade dock mest initiativ och första passivitetsvarningen gick till tyskan. Därmed svensk ledning med 1-0 inför periodvilan.

I andra perioden skruvar tyskan upp tempot och plockar snabbt tre tekniska poäng, samt ytterligare en poäng när Tindra varnas för passivitet. Underläge alltså med 4-1 med drygt en minut kvar att brottas, och minst sagt uppförsbacke för Tindra. Men skam den som ger sig: en bit in i matchens sista minut samlar Tindra ihop sig för en sista kraftansträngning och får tag i tyskans fot. Schneider tappar balansen och Tindra tar vara på situationen genom att fälla henne framåt, och följer upp med att lägga tyskan på fall efter ett snyggt lårbenslyft.

Svensk seger och brons till Tindra i damernas 72 kg. Därmed är den andra svenska medaljen ett faktum, då Jonna Malmgren vann guld i 53 kg på torsdagskvällen.

Liksom Jonna tävlade Tindra i en viktklass över sin ordinarie, och ser nu fram emot nästa månads EM i Zagreb, där hon kommer att tävla i 68 kg.

Kontakt på plats:

Leonard Östlund
Svenska Brottningsförbundet, teamleader U23-EM
Tel: +46 73 777 64 31

leonard.ostlund@brottning.rf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tindra Sjöberg, bronsmedaljör, 72 kg i U23-EM, Bukarest
Tindra Sjöberg, bronsmedaljör, 72 kg i U23-EM, Bukarest
Ladda ned bild

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum