Åklagarmyndigheten

Tingsrätten har frigivit den kvinna som är misstänkt för att ha vållat sitt barns död i Norrköping

Dela

Åklagaren begärde förlängd åtalstid i den förundersökning där en kvinna i Norrköping varit häktad misstänkt för att ha orsakat sitt barns död. Kvinnan har varit häktad sedan den 2 februari 2020 misstänkt för vållande till annans död, grovt brott.

Efter den omhäktningsförhandling som hölls i dag vid Norrköpings tingsrätt valde tingsrätten att försätta den misstänkta kvinnan på fri fot.

Tingsrätten ansåg att den misstänkta kvinnan fortfarande på sannolika skäl är misstänkt för vållande till annans död, grovt brott. Tingsrätten menade dock att kollusionsfaran inte längre är tillräckligt stark för att detta ska motivera en fortsatt häktning (det vill säga risken för att hon ska kunna påverka utredningen). Därför valde tingsrätten att frige den misstänkta kvinnan.

- Jag överväger att överklaga tingsrättens beslut i frågan om häktning eftersom jag anser att det fortfarande finns en stor risk för att den misstänkta kvinnan nu kan påverka utredningen, säger kammaråklagare Anna Lander.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 353-20.

Åklagaren är inte tillgänglig för ytterligare kommentarer

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grov misshandel och vållande till annans död i Östersund14.7.2020 09:49:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 5 juli 2020 anhölls en man misstänkt för försök till mord i samband med att en medvetslös kvinna inkommit till sjukhus. Anhållandet grundades till stor del på kvinnans skador och de oklara omständigheterna kring deras uppkomst. Anhållandet hävdes några dagar senare. Efter kl. 16 under gårdagen informerades polis om att kvinnan tyvärr avlidit strax före kl. 15 och åklagare informerades vid 17-tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum