Svensk Innebandy

Tittarsuccé för SM-finalen – ökade med 99 000 i räckvidd

Dela

SM-finalen i Avicii Arena blev inte bara en publikfest på plats. Nu har SVT redovisat sina tittarsiffrorna från sändningen. Resultatet blev en succé – totalt hade SM-finalen en räckvidd om 600 000 tittare, en ökning med 99 000 mot i fjol.

Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund

– Det är otroligt roligt och viktigt för oss i vårt arbete att se att intresset för vår sport fortsatt bara ökar. Efter tittarsuccén på de dubbla VM-turneringarna i SVT i vintras är det glädjande att se att engagemanget för innebandyn är fortsatt stor och att så många också valde att ta del av stämningen i Avicii Arena under finaldagen, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

– Vi kunde visa upp innebandy från sin absolut bästa sida, med två spännande matcher som avgjordes i slutskedet inför 11 700 personer där maxkapaciteten var 12 000, en publikinramning och stämning som gick att ta på. Och redan i november har vi en ny stor innebandyfest att se fram emot i SVT när VM spelas i Zürich.

SVT:s sändning av SM-finalen lockade många till sofforna ute i landet. Den totala räckvidden för bägge matcherna blev 600 000 (99 000 fler än i fjol). Antalet starter på SVT Play ökade också markant på både dam- och herrfinalen jämfört med i fjol.

Damfinalen hade dock något färre antal tittare i år. 77 000 jämfört med 87 000. Även räckvidden var lägre, men tittarandelen, det vill säga hur många procent av alla svenskar som tittade vid tidpunkten för sändningen som valde att se damfinalen, var fem procent högre i år.

Herrfinalen mellan FBC Kalmarsund och IBF Falun hade klart högre tittning än ifjol, 112 000 mot fjolårets 88 000. Det innebär att innebandyn tog fler tittarandelar i år: 14,8 procent jämfört med i fjol, 9,6. Den totala räckvidden uppgick till 487 000 för herrfinalen (132 000 mer än i fjol).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum