VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Tomas Svensson fortsätter som GD för VTI

Dela
Tomas Svensson får fortsatt förtroende som generaldirektör och chef för Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, genom ett regeringsbeslut. Den förlängda anställningen sträcker sig till och med 30 juni 2026.
Foto: Fotograf Satu/VTI
Foto: Fotograf Satu/VTI

Tomas Svensson utsågs till generaldirektör för VTI 2017.
– Jag är hedrad och glad över att få fortsatt förtroende från regeringen att leda VTI tre år till. Det ser jag verkligen fram emot, säger Tomas Svensson efter regeringsbeslutet.
Tomas Svensson har arbetat i olika roller på VTI sedan 1999, bland annat som forskningschef från 2010. Han är i grunden nationalekonom och disputerade vid Linköpings universitet 1998 på en avhandling om strukturomvandlingen av dagligvarudistributionen.
De kommande åren vill han fortsätta utveckla och förstärka VTI:s position som ett internationellt framstående forskningsinstitut.

– VTI behövs för att transportsektorns alla utmaningar ska kunna hanteras och vår största tillgång är alla ytterst kompetenta och kreativa medarbetare. Vi ska även fortsättningsvis säkra att VTI är en attraktiv och kreativ forsknings- och arbetsmiljö. Det gör vi för att kunna ge ännu bättre bidrag till hur den gröna omställningen av transportsektorn kan påskyndas, säger Tomas Svensson.

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende forskningsinstitut inom transportsektorn. Huvuduppgiften är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter och därigenom bidra till att uppnå Sveriges transportpolitiska mål.
Verksamheten omfattar samtliga transportslag och områdena väg- och banteknik, drift och underhåll, fordonsteknik, trafiksäkerhet, trafikanalys, människan i transportsystemet, miljö, planerings- och beslutsprocesser, transportekonomi samt transportsystem. Biblioteket vid VTI är en nationell resurs för informationsförsörjning och informationsspridning för alla trafikslag inom transportforskningsområdet.

VTI har 240 medarbetare med kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund.

Text: Mikael Sönne

Kontakter

Bilder

Foto: Fotograf Satu/VTI
Foto: Fotograf Satu/VTI
Ladda ned bild

Om

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut
VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut013-20 40 00http://www.vti.se

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vår huvuduppgift är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter. Vi arbetar för att kunskapen om transportsektorn kontinuerligt ska förbättras och är på så sätt med och bidrar till att uppnå Sveriges transportpolitiska mål. VTI har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund. 

Följ VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Datadelning och digitalisering för att skynda på elektrifieringen av transporter – VTI slutredovisar regeringsuppdrag13.1.2023 08:29:49 CET | Pressmeddelande

För att nå sina klimatmål behöver Sverige skynda på elektrifieringen av alla transportslag. Datadelning och digitalisering spelar en central roll och VTI:s regeringsuppdrag har handlat om hur detta kan bli möjligt. Slutsatserna är formulerade i form av rekommendationer som ska bidra till en snabb, smart och effektiv elektrifiering av transportsektorn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum