Solna Stad

Toppbetyg till Solna från företagen i nationell undersökning

Dela

Solna har länge haft Sveriges bästa företagsklimat – i tio år i rad har Solna stad varit etta bland landets kommuner i den årliga nationella rankingen av företagsklimat som genomförs av Svenskt Näringsliv.

När resultatet från den senaste enkätundersökningen nu presenteras får Solna stad fortsatt höga betyg och de lokala företagen anser dessutom att dialogen med kommunledningen har förbättrats.

Det finns förstås ett samband mellan ett bra företagsklimat och låg arbetslöshet – fler som tidigare stått utanför arbetsmarknaden har fått möjlighet till jobb i Solna. Dessutom skapas tillväxt som betalar ny tunnelbana, bostäder och ett större serviceutbud. Med positiva enkätsvar hoppas jag att Solna blir företagsvänligast för elfte året i rad, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Höga betyg för service

Områden som företagarna har betygsatt är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

Solna har länge haft Sveriges bästa företagsklimat. Företagsklimatet har länge varit ett topprioriterad fråga och det syns i vår enkät. Solna är ett bra exempel på en kommun som har arbetat på det sättet, säger Annika Bröms, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Toppbetyg i Stockholmsregionen

Solnaföretagens sammanfattande omdöme av det lokala företagsklimatet är i år 4,19 på en sexgradig skala. Solna och Upplands-Bro är de enda kommunerna i Stockholms län som når över 4,0. Genomsnittligt omdöme i Sverige är 3,4 och för Stockholms län 3,35.

Även om vi har fått högst betyg i landet för vårt företagsklimat tio år i rad fortsätter vi jobba för att ständigt utveckla vår service och våra relationer med det lokala näringslivet, säger Åsa Bergström, näringslivschef för Solna stad.

Ta del av resultatet

Ta del av enkätresultaten och mycket annan information på www.foretagsklimat.se Enkätresultaten ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimat i Sveriges kommuner, där Solna stad legat på förstaplats tio år i rad. Rankingen presenteras den 2 oktober 2018.

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum