Lidl Sverige

Topptestad: Lidls burgare ”saftig och köttsmakande”

Dela
”Saftig och köttsmakande burgare med lagom sting av svartpeppar”. Bland annat så beskrevs Lidls burgare från Svea Lantkött när Aftonbladet nyligen genomförde ett blindtest av färska hamburgare. I testet deltog nio burgare och Lidls egna kom på en delad andraplats.

Aftonbladets jury provsmakade helt blint utan att veta vilka olika hamburgare som var med i testet. Hamburgarna genomstektes precis och kryddades inte vid tillagningen. Lidls Svea Lantkött Hamburgare Original beskrevs bland annat som saftig och köttsmakande med lagom sting av svartpeppar och fick testets näst högsta betyg tillsammans med Garants ekologiska.

Hamburgaren säljs under Lidls egna varumärke Svea Lantkött och är en del av sortimentet ”Grilla”, som består av en bred linje produkter som passar extra bra på grillen.

-Grillsäsongen är långt ifrån över och det är mycket glädjande att vår burgare föll juryn i smaken. Att vår hamburgare dessutom var den billigaste svenska burgaren i testet bevisar vår affärsidé om högsta kvalitet till bästa pris. För den som är sugen på grillinspiration består vårt sortiment ”Grilla” av ett generöst utbud av fantastiska produkter som är perfekta att lägga på grillen, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Sortimentet ”Grilla”, som dessutom erbjuder flest artiklar anpassade för grillen sett till konkurrenterna, sträcker sig från kött, fågel och fisk, via färska grönsaker som champinjoner och linneatomat, till smarriga såser från världens alla hörn. Kött och fågel kommer från svenska gårdar, under de egna märkena Enebacken, Svea Lantkött och Gyllda.

Priset för Svea Lantkött Hamburgare Original är 47,50 kronor för fyra stycken (kilopris: 105,09 kr).

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum