VisitDenmark

Tour De France fortsätter i Köpenhamn

Dela

Glädjen och firandet av Jonas Vingegaard, den danske vinnaren av Tour De France 2022, vill inte ta slut. På onsdag, den 27 juli, kommer Tour De France-segraren firas med pompa och ståt i Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. På både Rådhuspladsen och på Tivoli i Köpenhamn kommer Danmarks nya cykelhjälte att hyllas.

Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen
Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen

Festligheterna inleds kl 13:00 på Rådhuspladsen mitt i centrala Köpenhamn och som är samma plats där första sträckan av Grand Départ hade sin målgång. På Rådhusets balkong kommer Jonas Vingegaard kliva ut och folket får då en möjlighet att hylla sin nya nationalhjälte.

När hyllningarna lagts sig på Rådhustorget fortsätter hyllningarna och festen på Tivoli kl 16:00. Här kommer segraren intervjuas och olika live-framträdanden göras.

För den som besöker Köpenhamn framöver och som gillar att cykla så har nu staden skapat en Copenhagen Grand Départ Route på 13 km genom staden.

Som grädde på moset har Tour De France-segrarens svärmor, som är en känd fd. deltagare av det danska TV-programmet ”Hela Danmark bakar”, skapat en speciell morotskaka tillägnad sin svärson och som nu finns till försäljning hos Konditori La Glace som är Köpenhamns äldsta konditori.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen
Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen
Ladda ned bild
Cyklar i Köpenhamn. Foto: VisitCopenhagen
Cyklar i Köpenhamn. Foto: VisitCopenhagen
Ladda ned bild
Konditori La Glace. Foto: La Glace/VisitCopenhagen
Konditori La Glace. Foto: La Glace/VisitCopenhagen
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Nordens musikstad - Aarhus17.3.2022 07:45:00 CET | Pressmeddelande

Aarhus är en musikstad. Det ligger i stadens DNA. Redan på 1500-talet skrevs musik i Aarhus och så har det fortsatt fram till idag. Musiken binder samman staden. I år vill staden uppmärksamma musiklivet, musikbranschen och historiken genom att kalla sig – Music City Aarhus 2022. Andra städer i världen som också tagit till sig begreppet Music City är; Nashville, Manchester och Toronto. Under temat ”Let´s Come Together” startar musikåret i staden med en stor öppningskonsert i hjärtat av Aarhus den 26 mars.

Fira sportlov i Danmark14.2.2022 14:56:04 CET | Pressmeddelande

Längtan att få resa och umgås med sin familj kanske inte har varit större än den är nu. I både Sverige och Danmark har olika restriktioner som gjort resandet svårt att planera nu tagits bort. Sedan den 1 februari är Covid-19 restriktionerna slopade i Danmark. Äntligen kan restauranger, caféer, museum besökas, aktiviteter göras och vänner träffas. Utan krav på munskydd och utan att behöva visa upp ett Covid-bevis. En frihetskänsla och lycka för många. Vi har samlat på oss tips och förslag till barnfamiljer över aktiviteter och upplevelser i Danmark under sportlovet….eller vinterferie som danskarna kallar det.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum