VisitDenmark

Tour De France fortsätter i Köpenhamn

Dela

Glädjen och firandet av Jonas Vingegaard, den danske vinnaren av Tour De France 2022, vill inte ta slut. På onsdag, den 27 juli, kommer Tour De France-segraren firas med pompa och ståt i Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. På både Rådhuspladsen och på Tivoli i Köpenhamn kommer Danmarks nya cykelhjälte att hyllas.

Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen
Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen

Festligheterna inleds kl 13:00 på Rådhuspladsen mitt i centrala Köpenhamn och som är samma plats där första sträckan av Grand Départ hade sin målgång. På Rådhusets balkong kommer Jonas Vingegaard kliva ut och folket får då en möjlighet att hylla sin nya nationalhjälte.

När hyllningarna lagts sig på Rådhustorget fortsätter hyllningarna och festen på Tivoli kl 16:00. Här kommer segraren intervjuas och olika live-framträdanden göras.

För den som besöker Köpenhamn framöver och som gillar att cykla så har nu staden skapat en Copenhagen Grand Départ Route på 13 km genom staden.

Som grädde på moset har Tour De France-segrarens svärmor, som är en känd fd. deltagare av det danska TV-programmet ”Hela Danmark bakar”, skapat en speciell morotskaka tillägnad sin svärson och som nu finns till försäljning hos Konditori La Glace som är Köpenhamns äldsta konditori.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen
Köpenhamn, världens mest cykelvänligaste stad. Foto: VisitCopenhagen
Ladda ned bild
Cyklar i Köpenhamn. Foto: VisitCopenhagen
Cyklar i Köpenhamn. Foto: VisitCopenhagen
Ladda ned bild
Konditori La Glace. Foto: La Glace/VisitCopenhagen
Konditori La Glace. Foto: La Glace/VisitCopenhagen
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Lätt att göra gröna val som turist i Danmark27.9.2022 08:57:16 CEST | Pressmeddelande

VisitDenmark medverkar i ”Sustainable Travel: Where Next?”. En helt ny dokumentärserie som skapats av Sustainable Travel International. Serien belyser hur den globala rese- och turismsektorn vidtar åtgärder för att skydda vår planet och dess värdefulla destinationer. I ett av avsnitten visar VisitDenmark upp sitt hållbarhetsarbete som ett sådant exempel. Dokumentärserien har premiär den 27 september, dagen som Förenta Nationernas (FN) instiftat som Världsturismdagen. I serien kan man se den viktiga roll som turismen spelar för hållbar utveckling.

Historien om Tivoli och dess grundare26.8.2022 16:18:42 CEST | Pressmeddelande

Inne på Tivoli i Köpenhamn finns en staty av en man som nästan alla som besökt nöjesparken passerat, men som väldigt få reflekterat över. Statyn föreställer Tivolis grundare och skapare, Georg Carstensen. Den 31:a augusti kommer nöjesparken hylla hans 210:e födelsedag. Men vem var då denna man och hur kom det sig att han kom på att Köpenhamn behövde en nöjespark? Här är historien bakom mannen som gjorde Danmark festligare och Tivoli till Danmarks mest besökta turistattraktion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum