Trafikverket

Trafikverket erbjuder praktikplatser till nyanlända

Dela

Med hjälp av speed-dating på arbetsförmedlingar runtom i Sverige skall Trafikverket hitta lämpliga praktikplatser till nyanlända arbetssökande och personer med funktionsnedsättning.

I februari i år fick Trafikverket och övriga statliga myndigheter i uppdrag av regeringen att i samarbete med Arbetsförmedlingen, erbjuda nyanlända arbetssökande och personer med funktionsnedsättning praktik. Trafikverket har beslutat ta emot totalt cirka 600 praktikanter under en tvåårsperiod, varav 120 stycken i år. En praktikperiod sträcker sig över 3-6 månader.

– Även om det kan vara en utmaning att hitta personer med rätt kompetens för de platser som vi kan erbjuda, är detta ett bra sätt för oss att få in nya perspektiv i organisationen och inventera framtida medarbetare, säger Souzan Al Khouri som är ansvarig för uppdraget hos Trafikverket. Vi har erbjudit praktikplatser till olika grupper sedan Trafikverket bildades 2010 och har mycket goda erfarenheter av den verksamheten.

Urvalet sker genom att praktikanter bjuds in till informationsträffar med speed-dating på åtta arbetsförmedlingar runtom i landet. Det första tillfället är i Göteborg den 1 september. De inbjudna har valts ut av Arbetsförmedlingen efter Trafikverkets önskemål om profiler. Bland annat efterfrågas teknisk högskoleutbildning, men även personer med lägre utbildningsnivå kommer att erbjudas praktik.

– Det finns många personer med efterfrågade kunskaper som behöver komma in på arbetsmarknaden. Samarbetet om praktikplatser på Trafikverket är ett bra initiativ för att hjälpa arbetssökande att visa upp sin kompetens för arbetsgivaren. Det ger även den arbetssökande kunskap om hur det är att jobba inom statliga myndigheter, säger Jonas Peterson, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen.

Här sker informationsträffarna med speed-dating

Göteborg 1 september
Stockholm/Solna 7-8 september
Borlänge 14-15 september
Luleå 5 oktober
Eskilstuna 12 oktober
Kristianstad 13 oktober
Malmö 13 oktober
Jönköping 3 november
 

Bakgrund

Nyckelord

Kontakter

Souzan Al Khouri, HR-strateg, Trafikverket
Telefon 070-223 71 31 souzan.al-khouri@trafikverket.se

Jonas Peterson, XXX, Arbetsförmedlingen
Telefon 010-488 46 38 jonas.peterson@arbetsformedlingen.se

Agneta Eklund, presskommunikatör, Trafikverket
Telefon 070-762 25 05 agneta.eklund@trafikverket.se

Olof Lönnehed, press- och informationsansvarig, Arbetsförmedlingen
Telefon 010-488 46 03, olof.lonnehed@arbetsformedlingen.se

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Souzan Al Khouiri Trafikverket. Foto: Kerstin Ericsson Trafikverket. Om ni behöver fotot i högre upplösning, kontakta Agneta Eklund
Souzan Al Khouiri Trafikverket. Foto: Kerstin Ericsson Trafikverket. Om ni behöver fotot i högre upplösning, kontakta Agneta Eklund
Ladda ned bild
Souzan Al Khouri, Trafikverket. Foto: Kerstin Ericsson Trafikverket.Om ni behöver fotot i högre upplösning, kontakta Agneta Eklund
Souzan Al Khouri, Trafikverket. Foto: Kerstin Ericsson Trafikverket.Om ni behöver fotot i högre upplösning, kontakta Agneta Eklund
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum