Trafikverket

Trafikverket i Kristianstad rekryterar 100 nya medarbetare

Dela

Trafikverket arbetar ständigt med utvecklingen av framtidens infrastruktur. Nu startar rekryteringen av 100 nya medarbetare till regionkontoret i Kristianstad för att möjliggöra kommande satsningar såväl regionalt som nationellt.

Sverige ska ha en robust, miljöanpassad och pålitlig transportinfrastruktur som ligger i framkant när det gäller innovativa och effektiva lösningar. Det slog regeringen fast genom beslutet om Trafikverkets nationella plan 2018–2029. Trafikverket har anställt många nya medarbetare det senaste året och fortsätter anställa för att skapa förutsättningar för att genomföra uppdraget. Nu har turen, efter ett regeringsuppdrag om att utöka statliga myndigheters närvaro ute i landet, kommit till Kristianstad.

- Vi är inne i en tillväxtfas. Just nu gör vi stora satsningar på infrastrukturen och därför söker vi en mängd olika kompetenser till vårt regionkontor i Kristianstad, det rör sig om allt från utredare till specialister och projektledare, säger Roger Essbrant, HR-chef på Trafikverket.

Pendlingsmöjligheterna i regionen är goda och förhoppningen är att Trafikverket kan locka nya medarbetare också från sydligare delarna av Skåne, Blekinge och södra Småland.

Trafikverket hälsar nu media välkomna till en pressträff för information om Trafikverkets satsning i Kristianstad.

Tid: Tisdagen den 5 februari, 10.00.
Plats: Trafikverkets regionkontor, Björkhemsvägen 17 i Kristianstad.
Närvarande: Lennart Andersson, regionchef för Trafikverket region syd
Roger Essbrant, HR-chef, Trafikverket
Dennis Andersson, enhetschef på investering
Catarina Johansson, enhetschef för underhåll

Anmäl gärna din närvaro till mediekommunikatör Sara Lindström på sara.a.lindstrom@trafikverket.se.

Kontakter

Sara Lindström, mediekommunikatör, sara.a.lindstrom@trafikverket.se, 070-724 75 98

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum