Trafikverket

Trafikverket utökar sin verksamhet i Örebro

Dela

Intresset för att arbeta på Trafikverket är stort hos medarbetare som lämnar Ericsson i Kumla. Hittills har cirka 100 personer visat intresse. Trafikverket kommer därför att utöka verksamheten i Örebro, främst inom teknikområdet.

Sedan tidigare har Trafikverket meddelat att de tillsammans med Trygghetsrådet har inlett en process för att utreda möjligheterna att anställa medarbetare som lämnar Ericssons verksamhet i Kumla. Ungefär 100 personer har visat intresse för ett nytt jobb på Trafikverket, och för att kunna möta det intresset har Trafikverket fattat beslut att utöka sin befintliga verksamhet i Örebro.

- Vi befinner oss mitt i i en process och det är oerhört glädjande att så många redan idag har visat intresse för Trafikverket som arbetsgivare, säger Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket.

Processen, som inleddes i december, består av tre steg, där förutsättningsskapande åtgärder är en. Att utöka Trafikverkets verksamhet i Örebro är en sådan åtgärd.

Processen, som fortsatt pågår, innebär också:

  • Kompetensmappning (säkerställande av "rätt" kompetens för överflyttning)
  • Medarbetarens intresse (varje medarbetares egen vilja att övergå till infrastruktur- eller transportsektorn)
  • Förutsättningsskapande åtgärder (utbildning, finansiering, diskussion med andra arbetsgivare i sektorn etc.) 

Både infrastruktur- och transportsektorn står inför ett systemskifte som ställer nya krav på såväl medarbetare som teknik. Trafikverket är i behov av personer med bred teknisk kompetens.

- Min förhoppning är att vi ska kunna avsluta ett flertal rekryteringsprocesser och då kunna gå i takt med när medarbetare avslutar sin anställning på Ericsson, säger Niclas Lamberg.

Kontakter

För ytterligare information, kontakta:

Niclas Lamberg, HR-direktör, Trafikverket, 010-124 32 19

Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum