Åklagarmyndigheten

Tre begärs häktade för grov misshandel i Stockholm

Dela

Åklagare har i dag begärt tre män häktade för en misshandel som ägde rum i Stockholm i söndags. En av personerna är den artist som omnämnts i media.

De tre är enligt åklagaren på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Skälet till att de begärs häktade är att det finns flyktfara och risk för att de på fri fot kan förstöra utredningen, enligt åklagaren.

Igår kväll kl. 21.00 frigavs en person, en livvakt. Misstankarna mot honom avsåg misshandel av normalgraden. Dessa misstankar har i dag av lagts ned av åklagaren.

Häktningsförhandlingarna kommer troligtvis att hållas i morgon fredag. Den utredningstid som begärs är två veckor.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 9283-19.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum