Umeå kommun

Tre klasser inom träningsskolan har fortsatt stängt på grund av smitta

Dela

Utbildningsdirektören har efter samråd med smittskyddsläkare beslutat att förlänga stängningen för tre klasser i årskurs 6–9 på träningsskolan vid Ersängsskolan. Stängningen berör personal och elever till och med fredag 26 februari för att undvika risk för smitta av covid-19.

– Vi fortsätter vidta åtgärder som gör att vi kan bromsa smittspridningen bland elever och personal, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

Rektor informerar berörda vårdnadshavare och elever om hur undervisningen bedrivs under den förlängda stängningen.

Övriga årskurser på träningsskolan vid Ersängsskolan, Carlshöjdsskolan och Östra Ersbodaskolans fritidsverksamhet samt gymnasiesärskolan på Dragonskolan återgår till närundervisning från och med onsdag 24 februari.

Hartviksgården och korttidsboende fortsatt stängt

Även korttidstillsyn på Hartviksgården för dessa elever är stängd under samma period som skolan för att hindra smittspridning. Barn som har exponerats för coronavirus på skola eller fritids erbjuds inte korttidsboende under den period som skolan är stängd. Beslut gäller till och med fredag 26 februari och omfattar de barn som har korttidstillsyn på Hartviksgården och har sin skolgång på Ersängsskolan. Fredag eftermiddag kan eleverna åter erbjudas korttidsboende. Beslut är taget av verksamhetschef för funktionshinderomsorg efter rekommendationer från Region Västerbottens smittskyddsenhet.

Elever som har sin skolgång på Carlshöjdskolan eller Östra Ersbodaskolan erbjuds enligt tidigare beslut korttidsboende från och med onsdag 24 februari.


Kontakt vid frågor om skolverksamhet:

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Inger Edström Dahlgren
utvecklingsledare grundsärskola
073-800 58 48
inger.dahlgren@umea.se

Lisa Ekman
rektor grundsärskola
073-023 93 95
lisa.ekman@umea.se

Kontakt för frågor om korttidstillsyn och korttidsboende:

Christian Alfredsson
enhetschef
funktionshinderomsorg
090 - 16 48 18
christian.alfredsson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

”Studiegård” på Dragonskolan ska stötta efter distansstudier4.5.2021 09:06:12 CEST | Pressmeddelande

Under pandemin har gymnasieeleverna tvingats ta ansvar för sina studier på ett helt annat sätt än vad som är normalt. På Dragonskolan arrangeras därför nu en ”studie-gård” för alla elever under varje dag fram till sommaren. – Vi har upprätthållit en god kvalitet på undervisningen genom hela pandemin, men det går inte att sticka under stol med att närundervisning slår all form av distansundervisning, säger Henrik Bolin, samordningsrektor på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum