Åklagarmyndigheten

Tre personer begärs häktade misstänkta för grovt miljöbrott

Dela

Åklagaren har lämnat in häktningsframställan till Värmlands tingsrätt och begär tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt miljöbrott på flera platser i landet under åren 2015-2020. En person begärs även häktad för grovt penningtvättbrott under år 2016. Åklagaren är tillgänglig för media efter häktningsförhandlingarna.

Tid för häktningsförhandlingarna: Tisdag 15 september kl. 9, 13 och 14.30.

Tingsrättens målnummer: B 4410-20.

Kontakt

Kammaråklagare Kristina Persson vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål kommer vara tillgänglig i domstolens lokaler för media på plats efter häktningsförhandlingarnas avslutande. Hon kommer därefter vara tillgänglig på telefon fram till cirka klockan 17.15, tel 010-562 71 47.

Åklagaren är inte tillgänglig för media innan dess, vänligen respektera detta.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum