Kungliga Operan

Tre unga operatalanger får stipendium från Stiftelsen Hans Björklunds minnesfond.

Dela

Agnes Auer, Alice Störholt och Minna Tägil delar på årets stipendiesumma om 250 000 kronor. Stiftelsen Hans Björklunds minnesfond för unga talanger i operans värld förvaltas av Kungliga Operan. 2022 är första gången som tre sångare får dela på stipendiet.

Agnes Auer
Agnes Auer

Stipendiaterna är tre unga kvinnor:

Sopranen Agnes Auer, som har redan gjort sig känd bland annat genom roller på Kungliga Operan, senast i rollen som Rosa i nyskrivna Löftet.

Alice Störholt, mezzosopran, har precis avslutat sin kandidatexamen på Stockholms Konstnärliga Högskola och sågs senast som rövarprinsessan i Snödrottningen på Kungliga Operan.

Minna Tägil, sopran, har precis avslutat sin kandidatexamen vid Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet. Hon har bland annat nyligen medverkat i Too much to Handel på Västmanlands teater.

Den totala summan om 250 000 kronor fördelas mellan dessa tre stipendiater.

Hans Björklund var själv en stor operaälskare och hans önskan var att stipendium årligen skulle utdelas till minst en person som studerar inom något av de arbetsfält som finns i operans sfär.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Agnes Auer
Agnes Auer
Ladda ned bild
Alice Störholt
Alice Störholt
Ladda ned bild
Minna Tägil
Minna Tägil
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Brittenvår i Stockholm27.1.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den brittiske kompositören Benjamin Britten är välkänd i den klassiska världen men kanske lite mer av en doldis för operapubliken. Han beskrivs ofta som den klassiska musikens underbarn under 1900-talet. I vår kan stockholmarna uppleva Britten på både Folkoperan och Kungliga Operan. Först ut är Folkoperan med The Turn of the Screw och senare i vår har En midsommarnattsdröm premiär på Kungliga Operan, regisserad av Folkoperans konstnärliga chef Tobias Theorell.

Biljetter till Kungliga Operan för 250 kronor under hela jubileumsåret 2023.25.1.2023 14:35:55 CET | Pressmeddelande

Idag släpps 250-kronorsbiljetter för att uppmärksamma Kungliga Operans 250-årsjubileum. Biljetterna släpps kontinuerligt under året och kommer att finnas tillgängliga till ett begränsat antal platser på ett flertal av årets uppsättningar. 250-kronorsbiljetterna är tänkta för ny, vuxen publik som inte förut besökt Kungliga Operan, de tidigare rabatterna för unga och studenter finns kvar.

Upplev Kungliga Operans slutsålda Jubileumsgala på bio över hela landet16.1.2023 16:22:11 CET | Pressmeddelande

Än finns chansen att se Jubileumsgalan som uppmärksammar Kungliga Operans 250-årsjubileum. Den slutsålda galan visas på bio hos Folkets Hus och Parker, dels live den 21 januari kl 19, dels i efterhand på någon av de biografer som visar galan vid ett senare datum. Jubileumsgalan är en svindlande resa genom 250 år av opera, dans och musik, från Kungliga Operans invigning 1773 till idag. På scenen finns sångsolister som Nina Stemme, Karl-Magnus Fredriksson och Daniel Frank och dansare som Luiza Lopes och Calum Lowden, som uppträder tillsammans med Kungliga Operans kör och Kungliga Hovkapellet. Dirigent är musikchef Alan Gilbert, nyligen utsedd till Hovkapellmästare av kung Carl XVI Gustav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum