Kungliga Operan

Tre unga operatalanger får stipendium från Stiftelsen Hans Björklunds minnesfond.

Dela

Agnes Auer, Alice Störholt och Minna Tägil delar på årets stipendiesumma om 250 000 kronor. Stiftelsen Hans Björklunds minnesfond för unga talanger i operans värld förvaltas av Kungliga Operan. 2022 är första gången som tre sångare får dela på stipendiet.

Agnes Auer
Agnes Auer

Stipendiaterna är tre unga kvinnor:

Sopranen Agnes Auer, som har redan gjort sig känd bland annat genom roller på Kungliga Operan, senast i rollen som Rosa i nyskrivna Löftet.

Alice Störholt, mezzosopran, har precis avslutat sin kandidatexamen på Stockholms Konstnärliga Högskola och sågs senast som rövarprinsessan i Snödrottningen på Kungliga Operan.

Minna Tägil, sopran, har precis avslutat sin kandidatexamen vid Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet. Hon har bland annat nyligen medverkat i Too much to Handel på Västmanlands teater.

Den totala summan om 250 000 kronor fördelas mellan dessa tre stipendiater.

Hans Björklund var själv en stor operaälskare och hans önskan var att stipendium årligen skulle utdelas till minst en person som studerar inom något av de arbetsfält som finns i operans sfär.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Agnes Auer
Agnes Auer
Ladda ned bild
Alice Störholt
Alice Störholt
Ladda ned bild
Minna Tägil
Minna Tägil
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Urpremiär för Sova vaken – en liten opera om stora känslor2.8.2022 16:28:22 CEST | Pressmeddelande

Guns mamma och pappa bråkar ständigt och håller på att skiljas – då börjar hennes katt Majs plötsligt att prata med henne. Den nyskrivna operan Sova vaken tar den unga publikens känslor och fantasi på allvar. Unga på Operans föreställning har urpremiär hos Parkteatern i Stockholm den 6 augusti, för att till hösten bege sig på turné med Riksteatern barn och unga och möta publik över hela landet, med start i Vilhelmina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum