TRR

TRRs Insiktskompass presenterar: 4 av 10 tjänstemän intresserade av att byta jobb

Dela

42 % av de privatanställda tjänstemännen uppger att de är intresserade av att byta jobb eller arbetsgivare. Kvinnor är mer intresserade än män, och personer i åldern 18–30 år är mer intresserade än personer i andra åldersgrupper. Det visar en undersökning som gjorts bland privatanställda tjänstemän på uppdrag av TRR, en ledande aktör inom omställningar och förändringar som rör det privata arbetslivet.

Liselott Klinth, Chef Analys och omvärld TRR
Liselott Klinth, Chef Analys och omvärld TRR

Hela 7 av 10 (71 %) av tjänstemännen inom den privata arbetsmarknaden är nöjda med sitt arbete idag. Tjänstemän som arbetar i norra Sverige trivs bäst på sina arbetsplatser, och minst bra trivs de som arbetar i Stockholm. Trots att de flesta trivs uppger drygt fyra av tio att de är intresserade av att byta arbete eller arbetsgivare. Det handlar alltså inte i första hand om att vilja bort från sitt nuvarande jobb utan att man vill vidare till ett nytt.

Kvinnor har ett större intresse än män av att byta arbete. Tjänstemän i åldern 18 - 30 år har ett större intresse av att byta arbete än personer i andra åldersgrupper. Det som tjänstemännen hoppas uppnå med ett mer rörligt arbetsliv är framför allt högre lön, mer specialiserade arbetsuppgifter och yrkesroller samt större flexibilitet i livet.

- Resultatet visar att privatanställda tjänstemän har intresse för att röra på sig i yrkeslivet. Vilket är det som behövs om vi ska kunna möta förändringsbehoven framåt på arbetsmarknaden. Det kommer krävas att företag skapar fler möjligheter för de anställda, likväl som att anställda tar initiativ till att kompetensutveckla sig för nästa steg i karriären. Här har TRR en viktig roll framöver att möjliggöra detta, säger Liselott Klinth, chef analys och omvärld på TRR. 

Vanligare att byta jobb

Hela 53 % av tjänstemännen tror att det kommer bli vanligare att byta jobb de kommande tre till fem åren. Bland tjänstemännen är det fler kvinnor än män som tror på mer frekventa byten av jobb, och det är främst tjänstemän i åldern 46 år och uppåt som tror att de kommer att byta arbetsgivare de kommande tre till fem åren.

Bland arbetsgivarna inom det privata näringslivet anser drygt hälften att en sund arbetsmarknad är en arbetsmarknad med större rörlighet än idag. 

*Undersökningarna som ligger till grund för TRRs insikter om rörlig arbetsmarknad genomfördes av två separata undersökningsföretag senvåren 2021. Enkäten för tjänstemän är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Totalt 1008 tjänstemän inom privat sektor i Sverige intervjuades via internet. Undersökningsföretaget PFM Research i Sverige AB intervjuade ett slumpmässigt urval av beslutsfattare/chefer på företag inom privat sektor med 10+ anställda. Totalt 3150 tillfrågades och 1000 telefonintervjuer genomfördes.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Liselott Klinth, Chef Analys och omvärld TRR
Liselott Klinth, Chef Analys och omvärld TRR
Ladda ned bild

Dokument

Om

TRR är en aktör inom omställning och arbetslivscoaching. Vi stöttar uppsagda tjänstemän på vägen mot en ny anställning, studier eller att starta eget företag. TRR har 35 000 anslutna medlemsföretag där totalt 950 000 tjänstemän arbetar. Målet är att vägen från ett jobb till en annan positiv lösning ska vara så kvalitativ, effektiv och meningsfull som möjligt. Vi är cirka 270 engagerade medarbetare, som finns över hela Sverige. TRR drivs som en stiftelse utan vinstintresse och initierades 1974 av parterna på den privata arbetsmarknaden, arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och fackförbunden inom PTK. Styrelsen består av representanter för PTK och Svenskt Näringsliv.

Följ TRR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TRR

TRR & Trygghetsfonden TSL bjuder in till unikt event om den expansiva arbetsmarknaden i norra Sverige10.5.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Den 17 maj arrangerar TRR och Trygghetsfonden TSL eventet Fokus på norr som fokuserar på den expansiva arbetsmarknaden i norra Sverige. Ett 30-tal aktörer från näringsliv, kommuner, fack, lärosäten och regering deltar. Målet är att hjälpa företag som är anslutna till omställningsorganisationernas avtal genom att få fler att upptäcka möjligheterna till arbete i de fyra regionerna Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen.

Rekordlåga nivåer av uppsagda tjänstemän i Västra Götaland under första kvartalet4.4.2022 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetsmarknaden för tjänstemän i Västra Götaland har sett mycket ljus ut under första kvartalet 2022. Trots en orolig omvärld och coronapandemins efterdyningar är endast 1054 tjänstemän i Västra Götaland just nu i omställning. Detta visar färska siffror från TRR – omställningsorganisationen som stöttar uppsagda tjänstemän och företag i det privata näringslivet.

Rekordlåga nivåer av uppsagda tjänstemän i Stockholm under första kvartalet4.4.2022 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetsmarknaden för tjänstemän i Stockholmsregionen fortsätter att vara stark under första kvartalet 2022. Trots en orolig omvärld och coronapandemins efterdyningar är endast 1729 tjänstemän i omställning i Stockholms län. Detta visar färska siffror från trygghetsrådet TRR - omställningsorganisationen som stöttar uppsagda tjänstemän och företag i det privata näringslivet.

Rekordlåga nivåer av uppsagda tjänstemän i Norrland under första kvartalet4.4.2022 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetsmarknaden för tjänstemän i Norrland fortsätter att vara mycket stark under första kvartalet 2022. Trots orolig omvärld och coronapandemins efterdyningar är endast 420 tjänstemän i omställning i Gävleborgs län, Jämtlands län, Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten. Detta visar färska siffror från TRR - omställningsorganisationen som stöttar uppsagda tjänstemän och företag i det privata näringslivet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum