Upplands Väsby kommun

Trygghetspriset till Ronnie Sundvall

Dela

Ronnie Sundvall som driver Runbygården tilldelas det nyinstiftade Trygghetspriset av Upplands Väsby kommun. Ronnie Sundvall får priset för att han i sitt arbete med fritidsgården skapar en sammanhållning och miljö där ungdomar känner sig trygga.

Ronnie Sundvall tilldelas priset med motiveringen:

”Ronnie har ett unikt sätt att umgås med eleverna, han bygger förtroendefulla relationer som gör att eleverna vänder sig till honom. Genom tydlighet och ett engagemang för alla ungdomar skapar han en sammanhållning utöver det vanliga där alla känner sig trygga. Han är en stor tillgång för Upplands Väsby kommun och Runby skola.”

- Jag är väldigt glad och stolt över utmärkelsen, säger Ronnie Sundvall som presenterades som årets mottagare av priset i samband med nationaldagsfirandet på Hembygdsgården i dag.

Ronnie Sundvall driver i privat regi Runbygården i Runby skola. På fritidsgården finns det spel, biljard, pingis och andra aktiviteter. Där går också att bara umgås med kompisar och ha en trevlig kväll.

- Vi har ett väldigt högt besökstryck med olika aktiviteter som läxläsning och fotboll. Vi har ett varmt och familjärt klimat där alla ungdomar är välkomna och där vi vill att alla ska trivas, säger Ronnie Sundvall.

Med det nyinrättade trygghetspriset vill Upplands Väsby kommun uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby.

- Ronnie Sundvall är en god förebild som förmår att skapa trygghet bland ungdomar. Vi hoppas med årets pristagare kunna stimulera andra till insatser som främjar den gemensamma tryggheten i Upplands Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Juryn bestod av Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande, Mathias Bohman (S), oppositionsråd, Per-Ola Lindahl, tf kommundirektör, Daniel Wilhelmsson, Polisen, Elina Edin, Brandkåren Attunda och Caroline Ankarström, brottsförebyggande strateg i Upplands Väsby kommun.

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum