TT Nyhetsbyrån

TT tar hem jämställdhetspris

Dela

TT Nyhetsbyråns kampanj, Förändra bilden, tar hem det prestigefyllda priset Guldvågen. Med kampanjen ville TT vara med och bidra till diskussionen om stereotypa bilder och vikten av att utmana dem.

I tävlingen Guldvågen premieras kommunikationsbranschen för sin jämställdhet och under torsdagskvällen delades priserna ut på en gala i Stockholm. Det finns tre kategorier och TT:s bildkampanj Förändra bilden tar hem priset Årets kampanj. Le Bureau är reklambyrån som ligger bakom tillsammans med marknadsavdelningen på TT Nyhetsbyrån. Filmen som är en del av kampanjen är producerad av Nanushka Television.

-  Arbetet med att utmana normer i samhället är viktigt för oss på TT Nyhetsbyrån. Jag är imponerad av Le Bureaus förmåga att omsätta detta i en stark kampanj. Att få reklambranschens viktigaste pris är enormt hedrande, säger Sara Perers, marknadschef på TT Nyhetsbyrån. Jag är stolt som en tupp, om man får använda det ordet, fortsätter Sara och skrattar.


Årets kampanj
På Guldvågens webb beskriver man priset som TT Nyhetsbyrån erhållit som följer:

Kommunikation påverkar. Med det kommer ett ansvar om att påverka världen till det bättre. Årets Kampanj hyllar ett inkluderande arbete som utmanar normer och verkar för en mer jämlik värld. Kommunikation ska vara progressiv och utmana och motverka invanda fördomar, obalans mellan könen och diskriminerande stereotyper.

Guldvågen grundades våren 2015 av Ellinor Ekström, art director, och Sophie Lokko, copywriter.

Läs om tävlingen och övriga pristagare här.

Förändra bilden
Som Nordens största bildbyrå vill TT Nyhetsbyrån vara med och skapa en diskussion kring stereotypa och normativa bilder, och om hur de tillsammans med kunderna kan skapa förändring.

Se hela kampanjen här.

Nyckelord

Bilder

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20:04 CESTPressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum