Riksteatern

Turnépremiär för Emil Jensens Flyktpotatis

Dela
Han är en av Sveriges roligaste och samtidigt allvarligaste artister och både hans sommarprat och vinterprat i Sveriges radio förra året har varit bland de mest hyllade någonsin. Nu åker han på turné med Riksteatern med sin bejublade föreställning Flyktpotatis.
Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

Emil Jensen tar sig an ämnen som de flesta duckar för. Men med sin humor och sina oväntade vändningar lyckas han ändå inge hopp och värme, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter. Hans föreställning Flyktpotatis rosades i press under hösten.

Vackrare än såhär blir det nog inte. (Aftonbladet)

I de små detaljerna lockar Emil Jensen fram de stora känslorna. Det är en fröjd att få åka med på Emil Jensens verbala resor mellan allvar, politik, känslor och skämt. (Västerbottens-Kuriren)

Med en blandning av skeva poplåtar, stå upp-komik och empatiska mono­loger gjorde Emil Jensen succé. (Uppsala Nya Tidning)

- Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer - alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen. Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser - som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser och även en nominering till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete.

Turnén är ett samarbete mellan Riksteatern och United Stage och innefattar 56 spelningar runt om i Sverige.

Turnépremiär 27 januari Karlstad.

Medverkande

Emil Jensen - Piano, gitarr, kalimba och sång

Anna Dager - Cello, synth och sång

Hanna Ekström - Violin, såg och sång

Magnus Olsson - Trummor och slagverk

För mer information samt turnéplan:

http://www.riksteatern.se/forestallningar/flyktpotatis---emil-jensen/

Pressbilder finns på:

http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/flyktpotatis

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum