Sverige för UNHCR

Tusse uppträder när Angela Merkel får UNHCR:s Nansenpris

Dela

Artisten och Sverige för UNHCR:s ambassadör uppträder på FN:s flyktingorgans utdelning av årets Nansen-pris.

Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media

Priset – uppkallat efter den norske upptäcktsresanden, forskaren, diplomaten och humanisten Fridtjof Nansen – delas varje år ut till en individ, grupp eller organisation som gått utöver plikten att skydda flyktingar, internflyktingar eller statslösa.

Årets mottagare är Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel.

Tyskland var det land som tog emot flest flyktingar och asylsökande under 2015 och 2016, då bland annat konflikten i Syrien var som mest intensiv.

- Genom att hjälpa mer än en miljon flyktingar att överleva och återuppbygga, visade Angela Merkel stort moraliskt och politiskt mod, säger Filippo Grandi, chef för FN:s flyktingorgan UNHCR i ett uttalande.

För mer information och kontakt med Tusse, kontakta:

Ulrika Nilsdotter Brühl, kommunikationschef Sverige för UNHCR. 

073 746 41 22

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Fotograf_Gustav Ike & Streetchic Media
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Sveriges första livesända podd-lopp samlar in pengar till Ukraina25.4.2022 14:58:34 CEST | Pressmeddelande

Den 26 april klockan 17.00 går startskottet för Sveriges första livesända podd-lopp ”En halvtimme för Ukraina”. Här kan vem som helst delta, på valfri plats och på valfritt sätt. Gå, springa, cykla eller dansa. Själv eller tillsammans med andra. Loppet pågår livesänt i deltagarnas lurar. Genom så kallad AR, förstärkt verklighet, bjuds deltagarna på en uppvärmning, en gemensam masstart och får passera virtuella hejaklackar. Allt detta medan en livesändning pågår i studion med gäster och artister. Efter en halvtimme går alla i mål samtidigt – till ljudet av en jublande folkmassa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum