Myndigheten för press, radio och tv

Tv-kanalen History Sweden får tillstånd att sända i marknätet

Dela

Idag beslutade MPRT att tilldela tv-kanalen History Sweden (AETN Network) sändningstillstånd i marknätet. Tillståndet gäller för perioden 14 december 2020 – 31 december 2025.

-Det är viktigt att vi utnyttjar utrymmet i marknätet på ett bra och effektivt sätt. Vi är glada att kunna ge History Sweden tillstånd att sända och att de på så sätt bidrar till bredd och mångfald i utbudet, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör för MPRT.

Myndigheten utlyste under hösten två lediga tillstånd i marknätet. Ett tillstånd med sändningar dygnet runt och ett tillstånd med sändningar mellan 18.00-06.00. Det kom in två ansökningar, båda för tillståndet med sändningar dygnet runt. I beslutsprocessen så behöver vi, förutom de ekonomiska och tekniska förutsättningarna, även väga in andra faktorer för att skapa en mångfald i utbudet.

Du kan läsa mer om besluten och marksänd tv på vår webbplats, se länk under texten.

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta

Eva Bengtsson, eva.bengtsson@mprt.se
Therese Köster, therese.koster@mprt.se

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum