Myndigheten för press, radio och tv

TV4 sände ett program som redan fällts av granskningsnämnden

Dela

Tidigare i år fällde granskningsnämnden TV4 för en sändning av ett avsnitt av programserien Dr Phil. Enligt nämnden stred programmet mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft. Nu fälls TV4 ännu en gång efter att ha repriserat det aktuella avsnittet.

Det aktuella avsnittet av programserien Dr Phil sändes på dagtid och handlade om en pappa som trodde att hans son var besatt av demoner. Programmet innehöll flera autentiska filmsekvenser med våld och hotfullt beteende från en vuxen direkt riktat mot ett barn. Eftersom programmet hade ett innehåll som kunde verka skrämmande för barn borde programmet inte ha sänts före kl. 21.00 (beslut 20/03671).

Övriga avgöranden

  • Ett inslag om behandling av covid-19 i SR:s Ring P1 frias (beslut 20/02238).
  • Ett inslag med ett uttalande om öl i SR:s Morgonpasset i P3 frias (beslut 20/03036).
  • Ett inslag om elsparkcyklar i SVT:s Aktuellt frias (beslut 20/03799).
  • Sändningen av programmet Wild Kids i TV4 frias (beslut 20/02727).
  • Ett inslag om oskuldskontroller i Sverige i TV4Nyheterna frias (beslut 20/02798).
  • Telia AB:s tjänster Telia.play och Filmbutiken anses utgöra beställ-tv. Barnskyddet för tjänsterna ansåg nämnden som tillräckligt (beslut 18/01003).

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta;
Anna Dingertz, 08-580 070 18

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Arenavägen 55
121 77 Johanneshov

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Granskningsnämnden för radio och tv är ett självständigt organ inom Myndigheten för press, radio och tv som har till uppgift att pröva om de som sänder radio och tv följer de regler som gäller för sändningarna. Program som prövas av nämnden kan antingen frias, frias med kritik eller fällas.

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Ny rapport: Nytt bottenår för dagspressen - under 2019 sjönk tidningsföretagens försäljning med omkring 1 miljard kronor21.10.2020 09:02:44 CESTPressmeddelande

Den svenska mediemarknaden, som redan innan 2020 präglades av en allt tuffare global konkurrens, gjorde en tvärnit i pandemins spår. Sämst rustad var dagspressen som gick in i 2020 med sämsta året hittills i ryggen. Det visar siffror från vår nya rapport "Medieutveckling 2020 - Medieekonomi" som publiceras idag. Rapporten analyserar de svenska medieföretagens bokslut för 2019, men tar också en titt på hur reklammarknaden har utvecklats under det första halvåret 2020. Medieekonomi är skriven av Jonas Ohlsson, medieforskare och föreståndare för Nordicom vid Göteborgs universitet, på uppdrag av MPRT.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum