Åklagarmyndigheten

Två anhållna för grovt koppleri efter insats mot massagesalonger i Stockholm

Dela

I dag, måndag den 10 maj gjordes tillslag mot ett antal massagesalonger i södra Stockholm. Två personer, en man och en kvinna, har gripits och är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.

– Tillslaget har skett i samverkan med flera enheter inom polisen, andra myndigheter och socialtjänsten i Stockholms stad. De gemensamma insatserna ger goda förutsättningar i den fortsatta förundersökningen, säger Jana De Geer, tf. sektionschef för Människohandelssektionen vid polisen i Region Stockholm.

Senast på torsdag kl. 12 ska åklagaren ta ställning till om de misstänkta ska begäras häktade eller inte.

Ärendet leds av kammaråklagare Daniel Suneson vid City åklagarkammare i Stockholm. Han har ingen möjlighet att lämna några ytterligare kommentarer i nuläget.

När mer information går att lämna görs det i ett nytt pressmeddelande.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8459-21


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum