Åklagarmyndigheten

Två anhållna för mord i Gävle i natt

Dela

Åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle beslutade under morgonen i dag torsdag att anhålla två personer på sannolika skäl misstänkta för mord på en person på Söder i Gävle i natt.

Under natten larmades polis om en skottlossning på Söder i Gävle. En person påträffades skadad på platsen och avled senare. Två misstänkta gärningspersoner greps av polis under natten och anhölls av åklagare tidigt torsdag morgon.

Förundersökningen går nu vidare med sedvanliga utredningsåtgärder. Bland annat ska förhör ske med såväl de misstänkta gärningspersonerna som med andra personer som kan ha upplysningar att lämna om händelsen.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Therese Stensson Jonsson vid Åklagarkammaren i Gävle.

Senast på söndag den 14 november kl. 12 måste åklagaren besluta om de nu anhållna personerna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Målnummer i Gävle tingsrätt: B 3622-21.

Några ytterligare kommentarer om händelsen kan för närvarande inte lämnas. Åklagaren är inte tillgänglig för media innan beslut är taget i häktningfrågan.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum