Åklagarmyndigheten

Två begärs häktade för mord i Gävle

Dela

De två män som är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord i Gävle har begärts häktade av åklagare. Åklagaren är tillgänglig på telefon efter häktningsförhandlingarna lördag.

Natten till torsdag skottskadades en man på Söder i Gävle. Han avled senare. Två män anhölls tidigt torsdag morgon och har nu begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Häktningsförhandlingarna äger rum kl. 14 samt kl.15 lördag.

Tingsrättens målnummer: B 3622-21.

Tidigare pressmeddelande i ärendet. 

Kontakt

Kammaråklagare Therese Stensson är tillgänglig på 010-562 68 55 efter häktningsförhandlingarna. Innan dess har hon ingen möjlighet att lämna information.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum