Norrköpings kommun

Två chefer berörs efter intern granskning

Dela

Inom kommunens digitaliseringsavdelning avskedas en chef på grund av misstanke om mutbrott. Ytterligare en chef har stängts av i väntan på vidare utredning.

– Tyvärr har vår interna granskning visat att en fråga har ställts till en leverantör gällande fribiljetter till ett konvent i USA, till ett sammanlagt värde av 40 000-50 000 kronor. Oavsett uppsåt bakom frågan så ser vi allvarligt på händelsen. Därför  kommer det även att göras en polisanmälan. Det här visar att det uppdrag vi har fått att genomlysa hela verksamheten är viktigt, säger tillförordnad digitaliseringsdirektör Per Bäckström.

Fakta:
Norrköpings kommuns riktlinje för hantering av gåvor och andra förmåner fastslår att vid misstanke om påverkan räknas det som mutbrott oavsett uppsåt. RiktlinjeKontakt:
Per Bäckström
Titel: tf digitaliseringsdirektör
Telefon: 0730-20 20 97

Per-Olov Strandberg
Titel: personaldirektör
Telefon: 0730-20 16 59 

_____________________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum