Åklagarmyndigheten

Två frihetsberövade för mordförsök på Kungsholmen i september

Dela

I dag på morgonen har polisen verkställt anhållande av två misstänkta personer för mordförsök på Kungsholmen den 6 september 2019. Den ena personen är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, den andra är skäligen misstänkt för medhjälp till mordförsöket.

Tillslag i bevissäkrande syfte har skett på ett flertal adresser och flera personer har hämtats in till förhör.

– Genombrottet i utredningen har sin grund i den tekniska utredning som utförts. Det är för tidigt att uttala sig om eventuella motiv, säger kammaråklagare Lucas Eriksson, som leder förundersökningen.

Ett kort förhör har hållits med respektive misstänkt och förhör med försvarare planeras. Häktningsförhandling kan tidigast hållas tidigast i morgon onsdag den 6 november 2019.

Målnummer Stockholms tingsrätt: B 11982-19

Några ytterligare detaljer kring den tekniska utredningen, fynd som gjorts eller vad som framkommit i förhör eller om de misstänktas person kommer inte att lämnas.

Åklagaren är för närvarande inte tillgänglig för ytterligare frågor.

Kontakt

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum