Åklagarmyndigheten

Två personer begärs häktade för mord i Karlskrona

Dela

Två personer som suttit anhållna misstänkta för mordet på en 78-årig man utanför Rödeby norr om Karlskrona begärs i dag häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Söndagen den 17 januari påträffades en man död i sitt hem i Lillö nordost om Rödeby utanför Karlskrona. En man och kvinna har sedan i måndags varit anhållna misstänkta för mord. De bägge misstänkta hämtades till förhör efter uppgifter som kom fram i den dörrknackning som gjordes under söndagskvällen. Efter förhör greps de och anhölls under natten till måndagen.

Dödsorsaken är inte fastställd men mannen har utsatts för yttre våld. Kammaråklagare Hedvig Lundblad begär de två häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden.

– Misstankarna mot de båda anhållna personerna grundas på uppgifter som framkommit i förhör samt genom spår och beslag, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid Åklagarkammaren i Karlskrona.

Målnummer i Blekinge tingsrätt: B 116-21.

Häktningsförhandling sker vid Blekinge tingsrätt torsdagen den 21 januari. Det är tingsrätten som sätter ut tid för förhandling. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum