Åklagarmyndigheten

Två personer häktade för grovt spioneri

Dela

Stockholms tingsrätt har i dag häktat två personer på sannolika skäl misstänkta för grovt spioneri. Den ena personen har varit häktad sedan i september, men på annan brottsrubricering.

En man anhölls och häktades i september på sannolika skäl misstänkt för grov olovlig befattning med hemlig uppgift. En annan man anhölls i tisdags misstänkt för grovt spioneri.

– Vi begärde i går torsdag bägge männen häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt spioneri och tingsrätten har nu beslutat enligt vår begäran. Några detaljer om brotten kan inte redovisas eftersom domstolen har beslutat om yppandeförbud, säger chefsåklagare Per Lindqvist vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål leder förundersökningen som bedrivs av Säkerhetspolisen.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 14349-21.

Åklagarna är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum